Свет

ПЕТ ПУТА РАЗОРНИЈА: Кимова НУКЛЕАРКА прети да збрише човечанство с лица Земље

Хидрогенска бомба коју је данас тестирала Северна Кореја пет пута је снажнија од оне бачене на Нагасаки 9. августа 1945. године када је погинуло 74.000 људи, пише данас ББЦ.

Северна Кореја потврдила је, након регистровања два јака земљотреса, да је тестирала нову хидрогенску бомбу намењену за интерконтиненталну балистичку ракету.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је прва нуклеарна проба откад је Доналд Трамп председник САД, и сада се поставља питање како ће реаговати

Он је пре неколико недеља запретио Северној Кореји „ватром и бесом какав свет још није видео“, а након тога је написао да је војно решење проблема Северне Кореје „потпуно спремно“, преноси Индеx.хр.

Генерални директор Међународне агенције за нуклеарну енергију (ИАЕА) Јукија Амано саопштио је данас да је последња нуклеарна проба Северне Кореје „за изузетно жаљење“ и да „у потпуности занемарује вишеструко понављане захтеве међународне заједнице“, преноси АФП.

– Данашња нуклеарна проба коју је извела Демократска Народна Република Кореја јесте акт који је за изузетно жаљење. Ова нова проба, која је уследила након две прошлогодишње пробе и која је шеста од 2006. године, у потпуности занемарује вишеструко понављане захтеве међународне заједнице – наводи се у саопштењу Амана.

Извор: Tanjug
БОНУС ВИДЕО:

https://www.youtube.com/watch?v=1EtVIjRPaV4