Русија Свет

ПЕТ РУСКИХ ОРУЖЈА ОД КОЈИХ СТРАХУЈЕ НАТО: Нису то мигови, ни сухоји, нити булава, то је нешто много страшније!

Ракете „топољ“ и „булава“, „мигови“ и „сухоји“, тенк „армата“ само су неки из дугог списка савременог руског наоружања и ослонци руске војне моћи, али има и оних о којима се мало прича, а веома су убојити

Радари „Вороњеж“ – породица руских стационарних, радарских система далеког домета. Предвиђени за откривање космичких и аеродинамичких објеката, односно балистичких и крстарећих ракета.

Породицу радара чине системи метарског („Воронеж М“, „Воронеж ВП“), дециметарског („Воронеж ДМ“) и центиметарски („Воронеж СМ“) дијапазона таласа. Ти радарски системи доприносе значајном јачању ефикасности ракетно-космичке одбране РФ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Усавршена технологија монтаже омогућава брзу изградњу и постављање система.

Робот-деминер „Уран-6“ представља гусенично самоходно возило којим може даљински да се управља. Зависно од врсте и природе задатака, на робота-деминера може бити постављено 5 различитих вучних мрежа.

Оператер може да управља тим роботом са удаљености до 1.000 метара. Тај робот-деминер има на себи 4 видео-камере које могу да прикажу терен у радијусу од 360 степени и може да пронађе, идентификује и уништи било који потенцијално опасан предмет који не прелази снагу еквиваленту снази 60 килограма ТНТ експлозива.

Авион А-50 открива и идентификује објекте у ваздуху, одређује њихове координате и податке о путањи лета и преноси информације командним центрима.

Улога А-50 је слична оној коју у америчком ваздухопловству има Е-3 АЕВ, систем који је развио „Боинг“. Летелица је настала на основама транспортног авиона „Иљушин“ ИЛ-76МД.

Бродска станица за визуелно-оптичко ометање „Грач“ намењена је за заштиту војних бродова током ноћи и у сумрак. Уз помоћ интензивног светлосног снопа, инструмент „заслепљује“ живу силу, али и оптичке инструменте противника што омогућава броду да без проблема и губитака прође поред обала, или кроз уске заливе, као и да изврши десант током војних операција.

„Грач“ је, како кажу стручњаци, веома ефикасно средство захваљујући којем се смањују евентуални губици технике или људства, а уз то може и веома снажно психолошки да делује на противника.

Хаубица из породице „Коалиција СВ“, руска „самоходка“, конструисана је у војном институту „Буревесник“ у руском граду Нижњем Новгороду.

Та хаубица је намењена најпре за уништавање тактичког нуклеарног оружја, живе силе, средстава ПВО и ПРО, командних пунктова, као и за гађање и уништавање фортификационих објеката.

На великој јубиларној Паради поводом 70. годишњице Дана победе, (9. маја 2015. године), самоходна хаубица 2С35 „Коалиција СВ“ била је представљена широј јавности.
Извор: rs.sputniknews.com