Издвајамо Свет

ПОЗНАТИ ТЕОРЕТИЧАР ЗАВЕРЕ О 11. СЕПТЕМБРУ: Где су нестала тела након напада и зашто баш тај датум (ВИДЕО)

Амерички аутор Кевин Барет, познати теоретичар завере, распитивао се зашто је тако мало тела пронађено

Пре 16 година на тлу САД догодио се терористички напад који је заувек променио свет. Терористи су отели комерцијалне авионе и срушили их у Светски трговински центар у Њујорку, Пентагон и у поље у Шанксвилу у савезној држави Пенсилванија. Велики број људи је настрадао, а током каснијих година многи полицајци и ватрогасци који су се затекли на месту догађаја и помагали повређенима и извлачили тела погинулих, умрли су од разних болести. Свет више никада није био исти, а овај догађај је покренуо серије терористичких напада који су се касније дешавали свуда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ГДЕ СУ ТЕЛА ПОГИНУЛИХ?

Више од половине погинулих у Кулама близнакињама 11. септембра никада није пронађено. У Њујорку је погинуло 2.753 људи. Око 1.100 људи никада није идентификовано, а њихова тела никада и нису пронађена.

До данас, градска Канцеларија за медицинску обраду покушава да формално идентификује остатке, коришћењем најсавременије технологије.

Овог месеца су идентификовани остаци човека који је умро у једној од Кула близнакиња и то је прва особа која је идентификована од 2015. године.

Амерички аутор Кевин Барет, познати теоретичар завере, распитивао се зашто је тако мало тела пронађено.

Током 2013. године је написао: „У свакој згради која се икада срушила, сва тела жртава су пронађена у бољем или лошијем стању. То је зато што зграда пада на људска тела. Жртве не могу да се претворе у прах или да нестану саме од себе. Шта се догодило са готово 3.ооо људских тела која су остала затрпана када су се срушиле куле од 110 спратова. Одговор је – исто што и канцеларијском намештају, ормарима, телефонима, компјутерима и осталим стварима. Ништа од ових предмета никада није пронађено – каже он.

Он наглашава да су људи унутар Кула близнакиња разнесени експлозивом који је био подметнут, што према његовом мишљењу објашњава зашто тела никада нису пронађена.

Форензичар Мечтхилд Принцз који је водио процес идентификације жртава, објаснио је шта се догодило, преноси Дејли Стар.

– Било доста деструктивне силе, огромне количине горива за авион су запаљене, зграда се срушила, али је место где су биле рушевине тињало током наредних недеља. Људско тело је веома крхко, па је дошло до такозване масовног кремирања – рекао је он.

ПРАВИ РАЗЛОГ ЗАШТО СЕ НАПАД ДОГОДИО 11. СЕПТЕМБРА

Бројни стручњаци су изјавили да није случајно што је Ал Каида изабрала баш 11. септембар за напад, већ да тај датум има одређену симболику.

У својој књизи за коју је добио Пулицерову награду 2008. године, Лоренс Рајт тврди да су се џихадисти са разлогом окренули против САД.

– Крсташки ратови су за Ал Каиду били континуиран процес који се никада неће решети до коначне победи ислама. Године 1683. 11. септембра, пољски краљ је започео битку која је успела да поремети најбољи напредак муслиманских војника приликом освајачких ратова. У наредних 300 година ислам је био засењен растом западних хришћанских друштава. Ипак, Осама бин Ладен и Авганистанци су веровали да се у Авганистану створила плима да ислам поново крене у марш – рекао је он.

Познати писац и филозоф Кристофер Хиченс је такође подржао ову теорију. Пишући за Гардијан неколико недеља након напада, он је рекао да за разлику од хришћанских и западних сила, муслиманске земље никада нису заборавиле тај датум.

– У исламском свету, а посебно међу екстремистима, он се памти као понижење и увод у све касније догађаје – објашњава он.

Након напада се појавала теорија да је терористички акт догодио па на тај датум јер је то број (9/11) за хитне случајеве у САД.

Медији сматрају да је изабаран баш због тога што означава да се догодила катастрофа, што је био разарајући догађај за ову земљу, преноси Дејли Стар.

ТУЖБА ПРОТИВ САУДИЈСКЕ АРАБИЈЕ

Чланови породица 1.400 жртава су поднели тужбу против владе Саудијске Арабије да су платили двојицу својих држављана, који су се представљали као студенти у САД, да путују од Финикса до Вашингтона, како би проверили безбедност у авионима пре 11. септембра.

Саудијска влада одбија да призна да је имала било какве везе са терористима, а њени адвокати су поднели су захтеве за одбацивање потражње новчаних средстава. Подносиоци тужбе морају да одговоре на предлог до новембра.

Случај онда може да оде на суд захваљујући Закону о праву против спонзора тероризма, који је контгрес изгласао у септембру прошле године, упркост вету бившег председника Барака Обаме и лобирању владе Саудијске Арабије, преноси Индепендент.

Закон дозвољава породицама жртава да туже стране владе пред савезним судовима САД.

 

Извор: Телеграф.рс