Србија

ПОРУКА ЗА ГАСТАРБАЈТЕРЕ: Ни ми не једемо КАЈМАК, јер не можемо да га ПРИУШТИМО! Немојте да нам КУКАТЕ!

Кнез Михајлова (Фото: Јутјуб)

Писмо једне огорчене Београђанке подигло је Србију на ноге. Она се обраћа онима који су отишли „трбухом за крухом“ у неке сређеније земље а пуни су љубави према домовини – са безбедне раздаљине.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„на сва уста“ говоре о томе колико воле своју земљу али када треба нешто материјално да допринесу нигде их нема. Кажу: „Сами сте криви што се нисте снашли“ Или у „Сбији има посла, само нико неће да ради“. Београђанка је решила да им очита лекцију о родољубљу а њено писмо вам преносимо у целости:

ПУТИН ЗАЛЕДИО САД: Зауставите Сороша, доноси вам рат, а у Русију он ВИШЕ НИКАД неће ући!

„За оне који воле Србију из далека.

Дајем себи за право да критикујем И пљујем Србију зато што сам овде рођена, зато што сам остала овде да живим И памтим боље дане.

Када будете делили живот И свакодневицу са нама, страх И несаницу због месечних рачуна, рата за кредите, екскурзије, књиге, куповине зимских јакни И ципела, моћи ћемо да причамо о животу овде.

Када упознате осећај да Вам деца у продавницама траже исто оно што имају њихови вршњаци у целом свету, а Ви их одвлачите од гондола, скрећете им пажњу јер не можете да приуштите, када препознате њихове таленте а не можете да их финансирате, када се постидите И поцрвените пред собом па онима око себе, када Вас омаловажавају лошији од вас а Ви ћутите.

Када будете спремни да се одрекнете летовања и зимовања, да се сваки дан суочавате са болесним , гладним, очајним, неснађеним људима, јавите се да поделимо ту Вашу љубав.

ЛАВРОВ ШОКИРАО ЗАПАД: Све трупе америчке коалиције које немају дозволу Дамаска морају да оду из Сирије!

Заборављате да нисте отишли зато што је овде добро, већ из потребе И жеље за бољим И богатијим животом. Немојте нас изједначавати И поредити, немојте говорити да је свуда исто И да је проблем у нама, јер ми врло добро знамо како се живи тамо где Ви живите. Причају нам наша деца која лутају по свету тражећи оно чега овде нема.

Да не заборавим да кажем да нису сви људи који живе ван Србије исти, има пристојних, дискретних људи који знају, не коментаришу И не заборављају одакле су.

Они који кукају за ајваром И кајмаком треба да знају да ни ми то више не једемо, не можемо да приуштимо.“

Za one koji vole Srbiju iz daleka.Dajem sebi za pravo da kritikujem I pljujem Srbiju zato što sam ovde rođena, zato…

Posted by Tijana Bakic on Friday, November 27, 2015

Извор: nadlanu.com

 

Бонус видео: