Издвајамо Србија

ПОЛИЦИЈА ИСПОД ЈЕЛЕНИНИХ НОКТИЈУ ПРОНАШЛА ДНК НЕПОЗНАТОГ МУШКАРЦА: Зоран је саучесник – УСКОРО НОВА ХАПШЕЊА

Полиција истражује ко је све Зорану помагао у скривању доказа! Испод ноктију покојне Јелене форензичари нашли ДНК непознатог мушкарца! Анализе кажу да је могуће да је Јелена убијена кесером

Полиција ће, врло вероватно, наредних дана привести још једног члана породице Марјановић због сумње да је ухапшеном Зорану помагао у скривању доказа после зверског убиства Јелене Марјановић, сазнаје Информер у тужилаштву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Непознати мушки
ДНК испод ноктију
Зоранов ДНК није нађен испод Јелениних ноктију, али јесу трагови коже друге мушке особе
Докази које су истражитељи прикупили током једноипогодишње истраге недвосмислено указују да је у злочину и прикривању трагова учествовало више особа. Прикупљени докази озбиљно терете бар још једног од Марјановића, а можда и више њих, кажу наши наши извори.

Кожа испод ноктију

Да је у злочину учествовало више особа, доказује између осталог и вештачење „поднокатног садржаја“ покојне Јелене, у ком је пронађен ДНК материјал непознатог мушкарца!?!

– Истина је да ДНК траг Зорана Марјановића није нађен испод ноктију његове супруге, која се грчевито борила са убицом, али под њеним ноктима јесу нађени трагови коже друге мушке особе, чији се идентитет засад држи у строгој тајности… – рекао нам је јуче један од полицијских оперативаца. Он каже да је на основу тога логично претпоставити да је Зоран заправо помагач у убиству.

– Када знате да на блату које је нађено на глави убијене Јелене јесте лоциран ДНК траг Зорана Марјановића, а да је под Јелениним ноктима утврђен ДНК другог мушкарца, логично је да закључите да је супруг саучесник, а убица неки други мушкарац. Али то ће тек прецизно да утврди истрага. Наредних дана много тога би могло да буде јасније…

Као могући саучесници у злочину до сада су се у медијима помињали готово сви чланови породице Марјановић, иако се поднетом кривичном пријавом само Зоран терети за тешко убиство супруге. Отац Владимир, мајка Зорица и брат Милош су у протекло време више пута привођени на информативне разговоре, али нису задржавани у притвору. После хапшења Зорана појавила се информација да је његов брат Милош крајем августа ове године задржан у притвору 48 сати, али та информација званично није потврђена.

Спасић: И у подземљу постоје „чистачи“

Улога чланова породице Марјановић у Јеленином убиству је и даље нејасна, али на основу расположивих информација неко од њих је био „чистач“, онај који прикрива трагове убиства, каже бивши шеф тајне полиције Божидар Спасић.

– У подземљу постоји само један ‘чистач’ који преузима одговорност на себе када је реч о уклањању трагова злочина. Тако он прво очисти место убиства, затим учеснике, а на крају и са себе уклони све трагове недела... – објашњава Спасић.

Иначе, изглед терена око канала у насељу Црвенка код Борче, где је Јеленино тело пронађено 3. априла прошле године, додатно је подгрејао сумњу да је убица имао помагача или више њих. Наиме, у кругу од стотинак метара нађене су насумично разбацане личне ствари убијене певачице, као да је неко намерно хтео да завара траг где је Јелена тачно убијена.

– На једном месту је нађена њена гумица за косу, на другом једна патика, на трећем прамен косе… Она јесте вероватно насмрт изударана негде у близини канала, где је нађена мртва, али је спорно где тачно. Неко се очигледно јако потрудио да заметне трагове разбацивањем Јелениних ствари свуда около – истиче наш саговорник, и додаје:

– Не верујемо да је убица сам могао да води рачуна о томе како да ‘почисти’ терен после злочина или да прикрије трагове. Морао је да има саучесника за фингирање доказа, али и за одвлачење тела до канала, где је покојна жена докрајчена ударцима у главу неким тупим предметом.

Кесер или шипка?

Како кажу наши стручни саговорници, да је пронађено оруђе којим је усмрћена Марјановићева, читав случај би много раније био решен. Међутим, то се није десило. Спекулисало се да је певачица „Гранда“ убијена разним тупим предметима. Форензичари су у својим анализама дошли до закључка да је највероватније коришћен камен, ширине око 20 центиметара, а можда и кесер (чекић за вађење ексера)! Од самог почетка било је очигледно то да је несрећна певачица убијена из огромне мржње, са више од 30 бесомучних удараца.

Подсетимо, певачица Јелена Марјановић је 3. априла пронађена мртва, смрскане главе, у каналу покрај насипа у Борчи. Обдукцијом је утврђено да је убијена дан раније. Зоран је полицији пријавио да је шетао у близини насипа са Јеленом и ћерком, кад је његова супруга, наводно, отишла да џогира и нестала.

После скоро годину и по дана, 15. септембра, Зоран је ухапшен због Јелениног убиства и тренутно се налази у притвору. Његов ДНК је пронађен на блату у Јелениној коси, што недвосмислено указује да је био на месту где је убијена Јелена, иако је тврдио да тамо није био.

 

Извор: Информер