Србија

ПРИЧА У ПРАЗНО: Тачи најавио ВОЈСКУ КОСОВА до краја година, а већ му пропало чланство за Интерпол

Председник самопроглашеног Косова Хашим Тачи тврди да ће тзв. Косово до краја године имати своју војску и да никоме неће бити дозвољено да то блокира.

 Планом А или кроз план Б, Косово ће до краја ове године имати своју војску – рекао је Тачи у интервјуу РТВ 21 на албанском језику током боравка у Њујорку.

Он је додао да трансформација БСК-а у војску није само одговорност владе.

 Сада радимо са свим институцијама у том погледу. Ми ћемо испунити све обавезе које смо предузели према међународној заједници, да се овај процес заврши кроз уставне промене – рекао је Тачи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нећемо допустити никоме да уложи вето на овај процес. Сва питања ће бити спроведена у сарадњи са медународним организацијама – рекао је Тачи.

Додао је да је оснивање тзв. косовске војске одложено на неко време због изборног процеса.

– Али сада радимо координирано, уверен сам да ће се овај процес завршити. Верујем и сигуран сам да ће у овој години Косово имати армију – каже он.

Подсетимо, раније је први заменик премијера и министар иностраних послова самопроглашеног Косова Беџет Пацоли тврдио да је тзв. Косово обезбедило довољно гласова за чланство у УНЕСЦО, али да је претходно потребно да се донесу два закона који се односе на верску једнакост.

Ипак, за сада све остаје на на ономе „уста моја хвалите ме“ дела не говоре у прилог Албанцима. Наиме, премијер самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај недавно повукао је захтев самопроглашене државе Косово за чланство у Интерполу, на предстојећем састанку те организације у Кини.

О чланству лажне државе Косово у Интерполу требало је да се расправља на Генералној скупштини ове организације, 26. септембра, у Кини.

Извор: Tanjug