Србија

Приштина: Отказани аутобуси за Београд, покушај спречавања егзодуса Албанаца?

Са аутобуске станице у Приштини синоћ је отказан полазак два аутобуса за Београд, потврдио је директор станице Иљбер Ћитаку, а преносе приштински медији.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ћитаку је навео да су прегледом снимака са сигурносних камера претходних ноћи, уочене групе људи које охрабрују одлазак са Косова и организовано купују аутобуске карте. То је разлог, навео је Ћитаку, због кога је укинут полазак два аутобуса за Београд са аутобуске станице у Приштини.

ЕГЗОДУС СА КОСОВА: Албанци масовно купују карте за Београд! ЗАШТО?!

Експерт за безбедносна питања Бурим Рамадани, рекао је да је управо то био сценарио који се практиковао и 2015. године, када је дошло до егзодуса Албанаца са Косова у земље ЕУ.

– Управо је тако почео, талас емиграције у 2015. години, са овом групом људи. Целокупна политичка елита на Косову је свесна ових група. Постоје и снимци који то потврђују. Политичка елита зна и врло је јасно. Али није ухапсила никог – рекао је Рамадани.

У двомесечном таласу 2015. године, Косово је напустило више од 50 хиљада људи. Уточиште су затражили у земљама Евопске уније. Већина их је, међутим, враћена.

ШЕШЕЉ ОТКРИО ко је креирао Српску напредну странку

Подсећамо, јуче смо пренели да већ неколико вечери заредом на стотине људи на аутобуској станици у Приштини тражи начин да стигне до земаља западне Европе. Много људи је на станици у време када нема аутобуских полазака, осим за Београд, а Београд им је, кажу, први корак на путу ка западној Европи.

 

Извор: Vestionline.com

 

Бонус видео: