Издвајамо Србија

ПРОНАЂЕНА КРПА НАТОПЉЕНА КРВЉУ НА ПРОЗОРУ: Тепих и обућа Марјановића испрани варикином, Јелена убијена у студију?

Фото: Јутјуб

Откривамо… Све више доказа упућује на закључак да је певачица „Гранда“ мучки усмрћена у музичком студију унутар куће Марјановића, поред којег је нађена крпа са скорелом крви.

Фото: Јутјуб

БЕОГРАД – Зоран Марјановић, који се сумњичи за убиство супруге, певачице „Гранда“ Јелене Марјановић, дуже од 24 сата је с помагачима прикривао трагове злочина, сумњају истражитељи. Они подсећају да је само неколико дана после свирепог убиства певачице, чије је тело пронађено у каналу у Црвенки код Борче 3. априла прошле године, полиција пронашла трагове хемикалија по целој кући.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Кућу Марјановића инспектори су први пут посетили два-три дана после злочина, али тада нису пронашли ништа сумњиво, нарочито јер је претходно кроз њу прошао велики број људи који је дошао да им изјави саучешће због смрти Јелене. Међутим, 14. априла пронађени су докази који су одмах указали да је могуће место злочина управо ова кућа. Према тим доказима, могуће је да је Јелена убијена у студију у склопу куће, на шта нарочито упућује крпа са скорелом крви која је виђена на прозору тоалета поред студија – каже саговорник Курира из истраге.

Он подсећа да су из куће Марјановића однети тепих, одећа и обућа укућана.
Трагови варикине пронађени на тепиху, зидовима, намештају, чак и обући чланова породице Марјановић

Форензичка анализа

– Специјалном форензичком анализом, током које су стручњаци померали чак и намештај, уочени су трагови хемијског средства које је коришћено на свим површинама, укључујући чак и зидове. Утврђено је да је највероватније реч о варикини – објашњава наш саговорник.

Како наводи, истражитељима је одмах било сумњиво зашто су трагови овог средства пронађени и на обући чланова породице Марјановић, али и на намештају. Иако је овај податак био веома интригантан од дана када је откривен, ови трагови нису били довољни за истрагу да би убица био ухапшен.

Нађени трагови крви

– Истим хемијским средством опрани су чак и њени нокти, највероватније како би се прикрили ДНК трагови на њеним рукама или испод ноктију – потврдио је саговорник Курира.

Он је навео да је истрага тада уочила и трагове крви, али да ни то није био довољан доказ да Зоран буде ухапшен, јер је Јелена живела у тој кући, па је увек постојала могућност да се посекла и тако оставила крв.

Од првог дана полицијски инспектори пажљиво су анализирали и изјаве свих Марјановића, као и више десетина сведока који су саслушани.

– Последњи сведок који је Јелену видео живу, а да није реч о члану породице Марјановић, јесте њена пријатељица која је изјавила да је она виђена у петак, односно дан пре него што је супруг пријавио нестанак, као и да је тог дана била у својој кући после 17.30. Њен супруг је чак испричао да је легла раније јер је знала да сутрадан има неко снимање у студију, да одмори гласне жице. Ми не искључујемо могућност да је она убијена у ноћи између петка и суботе. Једино што је искључено јесте да се то догодило на насипу у време када је био дан – објаснио је за Курир Ненад Шипка из Центра за форензичка истраживања.

Кад је отишла на спавање

Он је појаснио да су Јеленини пријатељи, с друге стране, изјавили да Јелена никада није ишла на спавање рано, нарочито не пре него што успава Јану, која је умела да буде будна и до касно у ноћ.

Форензичар Ненад Шипка открио је током гостовања на телевизији Хепи нове детаље у вези са истрагом убиства певачице „Гранда“. Он је навео да се појавила изјава новог сведока који је видео Јану и Зорана Марјановића код сметлишта на насипу, што се не подудара са изјавом коју је дао Марјановић. Наиме, Марјановић је раније изјавио како су он и Јану дошли из правца рампе ка сметлишту, како би тражили Јелену која је нестала током трчања, док сведок тврди да их је видео са супротне стране насипа. Такође, сведок је испричао да их је видео 35 до 40 минута пре времена које је Зоран навео у изјави у полицији и тужилаштву.

Шипка за Курир каже да се нови сведок сам јавио Центру за форензичка истраживања.

– Ми смо полицији указали на постојање новог сведока који нам се јавио. Полиција зна идентитет те особе, али нећу откривати ништа више – навео је Шипка.

Докази… Реконструкција форензичара
УМОТАНА И ИЗНЕТА У ТЕПИХУ!

Ненад Шипка из новосадског Центра за форензичка истраживања каже за Курир да је тело Јелене Марјановић од места убиства до канала у Борчи, у коме је пронађена, пренето у тепиху или ћебету.

Форензичари који су радили реконструкцију убиства дошли су до овог закључка на основу тога што на оковратнику Јеленине мајице није било трагова крви. Иначе, подсетимо, истражитељи су тепих из куће Марјановића однели још у априлу прошле године.

– На Јеленином лицу постоје трагови за које је наш трасолог протумачио да су могли настати само ако је Јеленино лице било у локви сопствене крви. Пошто крви нема на оковратнику мајице, она је морала бити транспортована у некаквој простирци, тепиху или ћебету које је упило крв. То што нема крви на мајици указује да је била у водоравном положају приликом задобијања од другог до деветог ударца – каже Ненад Шипка.

Он напомиње да је Јелена први ударац могла задобити у било ком положају.

– Она је ударена неким предметом који ју је нокаутирао, па су сви други ударци настали док је била на тлу. Када је тело изнето, починиоци су морали да га ставе у возило које је толиког габарита да она мора да лежи у њему. Ако је била умотана у тепих, онда није ни могла бити савијена. У случају да је била у ћебету или простирци, могла би бити превезена у седећем или полуседећем положају, али тај положај искључује недостатак крви на мајици – објашњава Шипка.

Последњи позив
МАЈКА НИЈЕ БИЛА СИГУРНА ДА ЛИ ЈЕ ЧУЛА ЈЕЛЕНИН ГЛАС

Зорица Крсмановић, покојна мајка Јелене Марјановић, изјавила је раније да се с ћерком последњи пут чула 2. априла у 15.35 и да је она била задихана.

– Зорица је сестрама испричала у каснијим разговорима да не може са сигурношћу да тврди да је причала са својом ћерком. Уколико би се извадио листинг Јелениног телефона, нарочито одлазних позива, то би могло да сузи време убиства. Ако нема одлазних позива целе суботе, то не може искључити могућност да је она заправо убијена у петак – рекао нам је Шипка.

 

Извор: Курир.рс / Љ. Станишић – Ј. Спасић