Издвајамо Србија

ПСИХОЛОГ КОЈИ ЈЕ ЗОРАНУ НАПРАВИО ПРОФИЛ: Он ће брзо пропевати у затвору, од женине смрти је направио себи рекламу!

БЕОГРАД – Зоран Марјановић је непрекидно истицао да је љубав између њега и Јелене велика, али после њене смрти нимало није туговао, већ се дотеривао и припремао за јавне наступе, на којима је о њој говорио као да је најобичнија ствар!

У судској пракси се показало да су хладнокрвне особе, које после губитка блиске особе стављају себе у први план, заправо нарцисоидне особе, које највише воле себе! Ово тврди др Радомир Чолаковић, професор психологије на Филозофском факултету у Источном Сарајеву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је на основу до сада објављених текстова и изјава осумњиченог супруга убијене певачице Јелене Крсмановић направио профил његове личности. Он каже да је за протеклих 17 месеци на основу његовог понашања и изјава, које су често биле конфузне, закључио да је од жениног убиства направио маркетинг!

– Засад може да се каже да се ради о човеку који се за јавни наступ добро маскира. Што се више куне, он постаје све сумњивији. Потребно је само стиснути једно дугме и да се цео скандал обелодани! По мом мишљењу, он ће у изолацији брзо да процвркуће. Његову самоувереност може да сломи само истрага и боравак у Централном затвору у Београду – сматра др Чолаковић.

Он наводи да Зоранови искази о савршеном односу између њега и супруге заправо упућују да нешто није било у реду.
– Невероватна је његова фацијална експресија! На његовом лицу се не испољава туга. Уместо фазе туговања за женом, он се потпуно посветио дотеривању, облачењу, припремама за ТВ наступе. Код њега је то после смрти супруге постао стил живљења. Патолошки је везан за оца и у суштини је веома крхка особа. Довољно је да се одвоји од те подршке и да проговори – каже психолог.

Потреба да се пренаглашава савршен однос, према његовим речима, углавном крије нешто што је далеко од савршеног.

– Људи се служе глумом и лажним представљањем када хоће да сакрију неки траг. Међутим, у пракси је веома ретко да убице остану неоткривене. Само је у филму „Психо” глумац одлично одиграо лудака. Невероватно је да његов отац излази насмешен после посете у затвору, док његовом сину прети 40 година затвора – истиче др Чолаковић.

Он каже да су могући разни обрти, али да све указује да је реч о школском примеру нарцисоидне личности, коју су инспектори пустили да се лагано крчка да би успешно решили случај.

 

Извор: Курир.рс / Ало