Свет

Пјонгјанг прети: „Потопићемо“ Јапан, а САД претворити у „пепео и таму“

Државна агенција Северне Кореје објавила је сопштење званичног Пјонгјанга, који је запретио употребом нуклеарног оружја, како би „потопио“ Јапан, а Сједињене Америчке Државе претворио у „пепео и таму“ због подршке резолуцији и санкцијама Савета безбедности УН наметнутих тој земљи због њене последње нуклеарне пробе.

Званичници севернокорејског азијско-пацифичког мировног комитета, који се бави спољнополитичким односима и пропагандом, такође су затражили распуштање Савета безбедности, које су назвали „алатом зла“ који чине „корумпиране“ државе које делују по наредбама САД-а, преноси Ројтерес.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Четири острва тог архипелага требала би бити потопљена у море нуклеарном бомбом „Јуцхеа“. Јапан више не треба да постоји у нашој близини“, наводи се у саопшењу овог комитета које је пренела државна севернокорејска новинска агенција КЦНА.

„Juche“ је севернокорејска службена политичка идеологија која комбинација марксизма и екстремног облика корејског национализма, а коју је заговарао оснивач ове државе Ким Ил-Сунг.

„Сведимо копно САД-а на пепео и таму. Изразимо наш бес кроз мобилизацију свих средстава освете која су до сада припремана“, наводи се у саопшењу.

У најновијим севернокорејским претњама Јапан се, такође, критикујезбог „играња како свирају“ САД, те се додаје да Јапану никада не треба бити опроштено што није понудио искрено извињење због „неопростивих злочина против нашег народа“, очито алудирајући на агресију коју је Јапан извршио над том земљом.

У саопштењу Јужна Кореја је названа „издајницима и псима“ САД.

Јапански званичници су оштро осудили ово саопштење Сјеверне Кореје.

„Ово саопшење је изузетно провокативно и нечувено. То је нешто што значајно повећава регионалне тензије и апсолутно је неприхватљиво“, рекао је у четвртак на редовној конференцији за медије генерални секретар јапанске владе Јошихиде Суга.

Извор: Vestionline
БОНУС ВИДЕО: 

https://www.youtube.com/watch?v=Vv2k8OaPCk4