Србија

РАДЕНКО ЈЕ МРТАВ, А ДОКТОР СЕ ИЗВУКАО! Годину дана од трагичне смрти дечака из Лознице ИСТРАГА ТАПКА У МЕСТУ!

Истрага против ортопеда Добривоја Бојанића, који је осумњичен да је крив за смрт дечака Раденка Никодиновића (8) из Козјака код Лознице, тапка у месту још од јуна. Мог Раденка су сви заборавили, а Бојанић и даље ради без последица, као да се ништа није десило, каже дечаков отац Милан

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осмогодишњи Раденко Никодиновић (8) из Козјака код Лознице пре скоро годину дана умро је од последица гасне гангрене због нестручног лечења прелома руке, а нико од лекара из Опште болнице у овом граду још није одговарао за то!

Ортопед Добривоје Бојанић, против ког је Министарство здравља поднело кривичну пријаву због утврђених неправилности у лечењу малог Раденка, и даље несметано ради са пацијентима на одељењу у Бањи Ковиљачи. Истрага која се води против њега тапка у месту још од јуна, а Раденков отац Милан Никодиновић уверен је да кривци за смрт његовог сина никада неће одговарати.

СКАНДАЛОЗНО: Апелациони суд укинуо пресуду Мирославу Мишковићу за утају пореза

Вршилац функције основног јавног тужиоца у Лозници Зоран Несторовић потврдио је за Информер да истрага против доктора Добривоја Бојанића не мрда већ четири месеца јер се толико чекају налази судскомедицинског вештака из Новог Сада.

– Још у јуну на захтев одбране затражена су додатна вештачења судскомедицинског одбора Медицинског факултета у Новом Саду о овом случају. Међутим, она нам још нису стигла, иако је рок од 15 дана одавно истекао. Јуче смо им послали допис и затражили од њих да се изјасне зашто касне. Док не добијемо одговор, не можемо да наставимо истрагу – рекао је Несторовић за Информер.

У Општој болници у Лозници казали су нам да доктор Добривоје Бојанић и даље свакодневно уредно долази на посао и ради са пацијентима.

– Он је од децембра прошле године премештен на одељење за продужену негу и лечење у Бањи Ковиљачи и тамо прима пацијенте. Није суспендован, нормално ради, само више не обавља функцију начелника ортопедије у Општој болници и није члан Управног одбора ове установе – рекла нам је Драгана Васиљевић, портпаролка ове болнице.

Отац покојног Раденка Милан Никодиновић очајан је због одлагања судског спора, уверен је да лекари који су лечили његово дете неће ни бити кажњени!

– Веровао сам да ће се случај решити и да ће сви одговорни за смрт мог сина сносити последице, а пре свих доктор Бојанић! Лекари који угрозе нечије здравље и доведу га до смрти не смеју ни да прођу близу болнице, а камоли да у њој раде. Али и даље цео случај стоји као да га је неко ставио у фиоку и неће тиме да се бави. Коначна одлука је требало да буде донета још пре неколико месеци, али се стално одлаже. Кад год питам надлежне, добијем исти одговор: „Ускоро ће бити готово“ – објашњава Никодиновић.

Очајни отац каже да би добио какву-такву утеху ако би кривци за смрт његовог сина били кажњени.

ЕРДОГАН: Косово није држава!

– Да се разумемо, ништа мени мог Раденка неће вратити, али ће ми бар душа бити мирна када се агонија заврши и правда буде задовољена. Ако ништа друго, тако ће се заштитити друга деца и неће се понављати овакве кобне грешке – наглашава Раденков отац.

Хронологија случаја

2. октобар 2016:
Раденко Никодиновић поломио леву подлактицу играјући се у комшијском дворишту. Ортопед Добривоје Бојанић ставио му је руку у гипс, али је претходно није очистио.

5. октобар 2016:
Дечаку се рана инфицирала, добио је високу температуру, због чега је хитно пребачен на Институт за мајку и дете у Београд. Лекари га тамо примају у веома тешком стању.

8. октобар 2016:
Упркос труду лекара на Институту, дечак умире. Обдукцијом је утврђено да је узрок смрти гасна гангрена изазвана инфекцијом чак три бактерије.

7. новембар 2016:
Министарство здравља утврђује пропусте у лечењу и подноси кривичну пријаву против др Добривоја Бојанића. Тужилаштво у Лозници покреће истрагу, која још траје.

Извор: Informer.rs