Издвајамо Свет

РУСИ ЗАПАЊЕНИ, НЕШТО ЧУДНО СЕ ДЕШАВА: Побуњеници се повлаче и дижу у ваздух америчке базе

Фото: Јутјуб

Кључна америчка војна база у северозападном пустињском региону Сирије је уништена повлачењем снага САД-а и Слободне сиријске војске подржане од стране Коалиције.

Постројење које је у питању је Закаф база која је успостављена раније ове године у југоисточном делу Хомса у близини ирачке границе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Закаф база је служила као секундарни гарнизон Колариције за важнију базу Танф западније од ње. Ту је Коалиција обучавала плаћенике Слободне сиријске војске и надгледала њихове операције у југозападној Сирији.

Према извештајима, ни САД ни Слобона сиријска војска више не планирају да користе Закаф базу, а у процесу њеног напуштања су такође одлучили и да је униште како би спречили коришћење гарнизона од стране било које друге оружане стране.

Званични разлог за повлачење америчких и снага Слободне сиријске војске није изречен, иако је вероватно повезан са недавним споразумом САД-а, Русије и Јордана који ће на крају довести до потпуног повлачења војске Коалиције из јужне Сирије и, у теорији, предају милитантних подручја у региону сиријско-арапској војсци.

 

Извор: Wебтрибуне.рс