Свет

Руси туку с неба као Свети Илија: Џихадисти беже главом без обзира ка свом последњем упоришту (ВИДЕО)

Руски авион СУ-24 (фото:ЈуТјуб)

Здружена акција Руске авијације и сиријске војске

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руска авијација одиграла је кључну улогу у биткама за ослобођење централне и источне Сирије.

Наиме, они су ваздушним нападима страховитог интензитета наносили огромне губитке џихадистима, чистећи тако пут пешадији Сиријске арапске армије (САА) која је ослободила град Укербат и неколико стратешких места широм провинције Хама.

https://youtu.be/LMtBD_Rn7v4

Међутим, Руска авијација се није зауставила на овоме. Наставили су ударе по положајима Исламске државе дуж аутопута Сукна – Деир Ез Зор, све док сиријска војска није преузела потпуну контролу над правцем који их води ка последњем утврђењу џихадиста у Сирији, околини Деир Ез Зора.

Џихадисти Исламске државе били су принуђени на повлачење и бег главом без обзира, након здружене офанзиве Руске авијације и сиријске војске.

Подсетимо, Деир Ез Зор је град који је годинама под џихадистичком опсадом. У самом средишту града налазе се владине снаге, а њихови положаји повезани су коридором са локалним аеродромом, преко којег се снабдевају. На ширем подручју града и околини налазе се утврђења бораца Исламске државе.

 

Овај град ће вероватно бити поприште последње велике битке после које ће бити завршен рат у Сирији и стављена тачка на Исламску државу.

 

Извор: Srbija Danas