Свет

САЗНАЛА ЈЕЗИВУ ИСТИНУ ПОСЛЕ 42 ГОДИНЕ: Када је отворила сандук мајка је остала у шоку! (Видео)

Лидија Рајд (68) родила је сина Герија 1974. године у Единбургу. После седам дана дечак је преминуо. Када је питала да га види последњи пут Лидија тврди да су јој показали друго дете, и тада започиње њена голгота.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Рекли су ми да патим од постпорођајне депресије, али то дете је било плаво и крупно, а мој је син је био сићушан и имао је црну косицу. То није био мој син“, каже Лидија.

https://youtu.be/39T8atgjPto

Годинама је истраживала што се догодило са њеним сином. Имала је значајан утицај у Шкотској у разоткривању болница које су узимале органе из тела преминуле деце за истраживања. Водећи људи шкотског здравственог система били су присиљени да признају да су користили такве методе после Лидијиних истраживања.

После тога неутешна мајка почела још више је била убеђена да се нешто слично догодило и њеном сину. После безбројних захтева за ексхумацију, коначно је добила дозволу, а онда је уследио нови шок. У ковчегу није нашла тело свог детета. Унутра су били само бело оделце, капа, крст и натпис са именом детета.

СНИМАК КОЈИ ЈЕ ОБИШАО СВЕТ: На ЗАПАДУ је зову ГЛАСОМ МРЖЊЕ, еуфорична Кимова водитељка о хидрогенској бомби

„Све што смо пронашли у сандуку невероватно је очувано. Очигледно је да беба никада није било у том ковчегу, нема косе унутар капе и нема остатака тела као ни костију. Тако нешто никада нисам видела“, рекла је Су Блек, форензичарка која је водила ексхумацију.

„Желела сам да докажем да моје дете није било у том сандуку. Сада сам то доказала и наставићу да се борим да га пронађем. Волела бих да нисам била у праву и да ме називају старом глупом женом, али чим је Су померила шал знала сам да мој син никада није био унутра“, каже Лидија и додаје да је била добро упућена у скандале са дечијим органима.

 

Она сада жели само да сазна где јој је син, ако је и негде у јарку иза болнице, каже Лидија, жели да зна и ода му почаст у миру. Уверена је да њен случај није једини, а с њом се слаже и форензичарка Блек.

„Ово није усамљен случај, све је јако добро изведено. Мора да се покрене истрага“, додаје форензичарка.

ДАНАС ЈЕ 4. СЕПТЕМБАР И ВЕЛИКИ ПРАЗНИК: Српски народ чврсто верује да на тај дан ваља УРАДИТИ СЛЕДЕЋЕ…

Из единбуршке болнице потврдили су да је истрага покренута и да истражиоци претражују досијее.

 

Извор: Kurir.rs/24sata.hr