Спорт

САЛЕ ПОСЛАО ЈАКУ ПОРУКУ ПРЕД ФИНАЛЕ: Ми смо СРБИЈА и нећемо дозволити Словенцима да се разиграју!

Александар Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

Селектор српских кошаркаша Александар Ђорђевић истакао је да су његови играчи заслужи да се нађу у финалу, а потврдио је и да ће Стефан Јовић играти против Словеније

Оно што све интересује је ситуација са повредом Стефана Јовића, који је искренуо скочни зглоб у финишу треће четвртине против Русије и до краја утакмице се није враћао на терен.

Први плејмејкер „орлова“ истакао је да по сваку цену жели да игра у мечу који одлучује о шампиону Европе, а селектор је сада потврдио да ће Јовић бити у прилици да помогне саиргачима на терену.

Радили смо магнетну резонанцу, све је ок. Нема озбиљније повреде. Он је и мени јуче рекао да жели да игра, да ће моћи да игра. Није нам то пожељно и потребно, али каква је ово година била, уопште ме не чуди. Сада морамо да гледамо добро када пролазимо улицу, да не прелазимо на жуто него само на зелено – нашалио се Ђорђевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потом је осврнуо на оно што су његови играчи до сада урадили и на оно што их још чека.

– Урадили смо одличан посао до сада. Односом према репрезентацији, ови момци су заслужили да буду у финалу. Показали смо доста, али не све. Има још простора за напредак. Одбрана је била на високом нивоу, али морамо још боље ако желимо трофеј. Нисмо се потрошили у полуфиналу. Имамо снаге за финале – поручио је селектор Србије.

Ђорђевић се потом осврнуо и на противника у финалу, селекцију Словеније.

– Што се тиче Словеније, играли су против противника који им је дозволио импресивно. Ми смо Србија, ми смо тим који им неће дозволити да играју. Не знам да ли је наша предност што смо играли финале, можда минимална. Ништа више од тога. Не обазиру се они на то, нема треме они су професионалци. Словенци шутирају од таблу, у НБА носе мрезице после победе, Словенци могу да понесу таблу како сутирају – закључио је Ђорђевић.

Извор: Informer.rs