Издвајамо Спорт

СЕНЗАЦИЈА! СЛОВЕНИЈА ПРВИ ПУТ У ФИНАЛУ ЕП: Драгић, Дончић и Кокошков разбили Шпанце у парампарчад! (ВИДЕО)

Бајка се наставља! Још једна историјска победа екипе Игора Кокошкова која је декласирала „фурију“ и бориће се за злато против бољег из меча Србија – Русија

Какав је тим кошаркашка репрезентација Словеније, какав је селектор Игор Кокошков и какви су то играчи: Горан Драгић и Лука Дончић!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Словенија је направила највећи резултат у историји те земље и пиредила највеће изненађење (ако је то уопште изеннађење) пласманом у ФИНАЛЕ Еуробаскета у Истанбулу победом над победама против суперфаворита Шпанаца резултатом 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15)!

Уједно и свргнули Шпанију са европског трона.

Сребро је обезбеђено за Словенце, али сада, са оваквим полуфиналним „скалпом“, квалитетом и самопоуздањем које је велико као планина, Драгић и дружина рутински могу и до најсјајнијег одличја, а на том путу стојим им још само једна препрека: бољи из меча Србија – Русија који играју у петак од 20:30.

Словенија је као ретко који тим до сада потпуно „разбила“ актуелну генерацију шпанске селекције, браћу Гасол, Навара, Рубија, Родригеза који су деловали као војска у бегу наспрам Препелича, Видмара, Драгића, Дончића, Блажича, Димеца…

Нису овога пута Драгић и Дончић упадљиво искочили од колектива, нису поентерски, али су поново показали класу.

Словеначки вундеркинд флертовао је са „трипл-даблом“ (11 поена, 12 скокова, 8 асистенција), Драгић је убацио 13 поена, уз то имао и 6 скокова и 5 асистенција…

Учинак Рендолфа био је кључан, убацио је 15 поена, његове тројке ломиле су кичму Шпанцима – погодио је три из три покушаја, а Словенци феноменалних 14 из 25 шутева.

Препелич је свему томе допринео још једном сјајном партијом, са 13 поена и шуту за три 3/4!

Гашпер Видмар је са 12 поена радио сјајан посао у рекету против браће Гасол…

Једном речју, четвртак 14. септемабр 2017. године био је дан рапсодије словеначке кошарке.

Доминацију екипе Игора Кокошкова најбоље илуструје податак да је Словенија водила практично од почетка, сем уводних 0:2 када је Марк Гасол убацио прве поене на мечу.

Од тада, питао се само један тим.

Шпанци су резултатски колико-толико успели да испрате противника до треће деонице, а онда им се игра распала под рафалном паљбом Препелича и посебно Рендолфа који је са две тројке у том периоду „убио“ утакмицу. До краја, видели смо мучење немоћних Шпанаца и рутину Словенаца који су у великом стилу задали противнику завршни ударац.

Вреди још рећи да је Пау Гасол са 16 поена био најефикаснији у пораженом саставу у својој, вероватно, последњем мечу за национални тим.

Погледајте најзанимљивије детаље са прве полуфиналне утакмице ЕП

Ово су мајсторије Лука Дончића

 

Извор: Телеграф.рс / Србија јавља