Издвајамо Србија

СОДОМА И ГОМОРА УСРЕД ДАНА НА РТС-у: Огласили се Битеф и РТС, ево шта кажу о скандалозној представи

У току преноса више пута је емитовано упозорење следеће садржине: „У представи постоје садржаји који би могли да узнемире поједине гледаоце“ – рекли су на РТС-у

Представа „Олимп у славу трагедије“ Јана Фабра која је отворила 51. Битеф трајала је 24 сата, а осим што ју је публика гледала у великом броју у Сава центру, захваљујући директном преносу РТС 3, пратила је и публика крај малих екрана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Представа која своје извориште има у античким трагедијама обилује експлицитним сценама због чега су бурно регаовали крај малих екрана, али и посетиоци друштвених мрежа.

У крупном кадру на РТС прстима пипале вагину и максимално шириле ноге да се добро види: Други део представе који је изазвао контроверзу (18+)

Било је сцена у којима мушкарци голи играју на бини уз звуке сиртакија, оних у којима жене показују интимне делове тела, али и оних за које никада не бисте претпоставили да ћете их видети на сцени позоришта или на јавном сервису у то време.

Сцене секса између мушкарца и жене из свих углова, сцене кастрирања, оне у којима један мушкарац другом лиже анус, аналног секса са мучењем и оргија, само су неки од начина изражавања редитеља.

У коментарима је таква представа упоређивана са ријалитијима који се емитују код нас, али некима није било јасно зашто показивање гениталија спада у уметност.

Како ни нама није било најјасније, одлучили смо да питамо организаторе Битефа зашто су вагине и пениси уметност?

– Наш је став да поштујемо право сваког медија на његово мишљење и немамо коментар – кратко су рекли за „Телеграф“.

Ни на јавном медијском сервису нису желели да коментаришу зашто су се одлучили на директан пренос те представе осим што су на нашу констатацију да уз пренос није ишло обавештење 18+, рекли:

– У току преноса више пута је емитовано упозорење следеће садржине: „У представи постоје садржаји који би могли да узнемире поједине гледаоце“ – рекли су на РТС-у.

Верујемо да вам је сада све јасније.

Они који не знају о чему причамо, могу да погледају делове из представе и процене сами да ли је било претеривања.

 

 

Извор: С.Васић / Телеграф.рс