Издвајамо Спорт

СРБИН И СУДИЈЕ ПОБЕДИЛЕ СРБИЈУ! Словеније је првак Европе, Драгић МВП!

Имала је сјајну прилику Србија да освоји титулу првака Европе, водила је са 82:80, али је одиграла катастрофалну завршницу меча

Србија – Словенија 85:93 (22:20, 25:36, 20:15, 18:22)
СРБИЈА: Мачван 18, Богдановић 22, Лучић 9, Милосављевић 2, Бирчевић 8, Штимац 2, Лазић, Мицић 4, Гудурић 6, Јовић 2, Кузмић 6, Марјановић 6.
СЛОВЕНИЈА: Рендолф 11, Ребец, Драгић 35, Николић 4, Препелич 21, Мурић 5, Блажич 7, Видмар 2, Загорац, Димец, Чанчар, Дончић 8.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија је добро почела меч, после три асистенције Богдановића и три коша Кузмића водила је са 6:5. Недуго потом, кад је погодио и Богдановић Србија је имала „плус пет”, а Кокошков је био приморан да затражи тајм-аут (18:13).

Водила је Србија и са 28:27 после тројке Бирчевића, али је тада Словенија преузела контролу. Боље речено, Горан Драгић.

НБА ас је до полувремена постигао невероватних 26 поена! Мењао је Ђорђевић чуваре, али није вредело, Србин у дресу Словеније је био немилосрдан.

Управо после шест његових везаних поена Словенија је први пут имала двоцифрену разлику (38:28), а до полувремена имали су „плус девет” (57:48).

Дуго је Словенија држала дистанцу, све до 63:53. Али, тада је Ђорђевић промешао карте, шансу је дао Мицићу, Штимцу, Бирчевићу и Гудурићу.

А они су полако крцкали предност ривала, те је Кокошков после поготка Штимца морао да затражи тајм-аут (63:61).

Рендолф је поготком вратио сигурност, а кад је на паркету поново био Драгић, знало се даће на њега ићи напади. Он је поново погодио из соло акције, а потом је два бацања убацио и Препелич (69:61).

Бирчевић је на уласку у последњи минут трећег квартала погодио тројку из ћошка, а напокон је то урадио и Богдановић (69:67).

Драгић је до краја изнудио два бацања и наравно погодио (71:67), али се Србија вратила у игру пред последњих десет минута.

Две глупости Гудурића одржале су Словенце у игри. Друга је била неспортска грешка на Николићу, па је Ђорђевић вратио у игру Мицића.

Два бацања Николића и кош Блажича вратили су осам разлике Словенцима (75:67). И то без Драгића и повређеног Дончића на паркету.

Мачван је тројком вратио наду, али је Блажич још једном био прецизан (77:70). Но, Богдановић и Мицић су вратили „минус три” (77:74).

Али, потом су судије помогле Словенији, одсвирале су „флопинг” Мицићу, уместо четвртог фаула Драгићу. Но, овај је промашио слободно бацање, а потом и шут за три.

Скок у нападу Кузмића, те асистенција ка Лучићу били су сигнал да Кокошков поново затражи тајм-аут (77:76). Није помогло, после коша Мачвана Србија је водила (78:77).

Препелич је наставио тамо где је стао у првом полувремену, поново погодио далекометну тројку, али је Мачван вратио изједначење (80:80), на четири минута до краја.

Два промашена бацања Кузмића нису била добар знак, Препелич је потом погодио и натерао Ђорђевића да зове тајм-аут (84:82).

Уследила су два промашаја за три, најпре Богдановића, потом и Мачвана. Рендолф је то казнио (86:82), на 98 секунди пре краја.

У наредном нападу Богдановић је изблокиран, а потом је Лучић при шуту за три поена фаулирао Препелича (88:82). За преокрет је било касно, Словенија је заслужено на трону.

 

Извор: zurnal.rs