Издвајамо Спорт

СРБИЈА НА КОРАК ОД ПЛАСМАНА НА МУНДИЈАЛ У РУСИЈИ: Бомба Коларова експлодирала у мрежи Ирске за победу у Даблину

Победом над Ирском у Даблину 1:0 поготком Александра Коларова репрезентација Србије је 99.9 одсто обезбедила пласман на Светско првенство

Није било лако, борили су се Ирци, али су „орлови“ изашли као победници из жестоке битке и сада нас само чудо може спречити да се нађемо на Мундијалу у Русији. Два кола пре краја краја квалификација Србија има четири бода више од другопласираног Велса, а  пет од трећепласиране Републике Ирске

Преостају нам још мечеви са Аустријом у гостима 6. октобра и Грузијом у Београду четири дана касније и славље може да почне. Биће то прво велико такмичењем још од 2010. године, када су „орлови“ под вођством Радомира Антића играли на Мундијалу у Јужној Африци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Играч одлуке био је Александар Коларов, који је у 55. минуту снажним ударцем савладао голмана Ирске Рендолфа и трасирао пут Србији до Русије. Расположење је спласнуло када је у 68. минуту искључен Никола Максимовић, али сачували смо гол предности са играчем мање, победили и сада је све у нашим рукама. 

ГРУПА Д

8. коло

Република Ирска – Србија 0:1 (0:0)
(Коларов 55)
Аустрија – Грузија 1:1 (1:1)
(Шауб 43 – Гвилија 8)
Молдавија – Велс 0:2 (0:0)
(Робсон Кану 80, ремзи 90+3)

ТАБЕЛА: Србија 18, Велс 14, Ирска 13, Аустрија 9, Грузија 5, Молдавија 2.

До вођства смо могли већ у другом минуту али су Ирци успели да изблокирају шут Матићу. Како је меч одмицао домаћини су се будили, били све агресивнији, као осице јуришали ка нашем голу. Успели су у 10.минуту да матирају Стојковића, међутим Дафи је био у недозвољеној позицији што судији није промакло, на нашу срећу. Потом је десетак минута касније наш голман сјајно интервенисао и након шута Лонга под пречку пребацио лопту преко гола. Није ни Србија била без шанси. Митровић је после пола сата игре тукао са око седам метара али на нашу несрећу голман Ирске Рендолф врховима прстију успео да заустави лопту. У финишу полувремена смо се за главу ухватили и након шута Рукавине, јер је остало 0:0.

Оно што нисмо успели током првих 45 минута игре, Коларов је променио у 55. минуту.  Искористио је правовремено додавање Филипа Костића, и левицом сместио лопту под пречку за делиријом у домовима навијача широм Србије. 

Само десетак минута касније, Максимовић је добио црвени картон па смо играли са играчем мање добрих 25 минута утакмице. Али, скупили смо редове, Стојковић је наставио да бриљира на голу, зауставио и шут Марфију у 86. минуту, и славље је могло да почне.

РЕПУБЛИКА ИРСКА – СРБИЈА 0:1 (0:0)

Стрелац: Коларов у 55. минуту за Србију

. Стадион: Авива. Судија: Цунејт Чакир.

РЕПУБЛИКА ИРСКА: Рендолф, Кристи, Дафи, Кларк, Ворд (од 72. О’Доуда), Волтерс, Брејди, Хулахан (од 62. Марфи), Мејлер, Меклин, Лонг.

СРБИЈА: Стојковић, Вуковић, Максимовић, Ивановић, Коларов, Рукавина, Матић, Миливојевић, Тадић (од 82. Гудељ), Костић (од 72. С. Митровић), Митровић (од 80. Пријовић).

ТОК МЕЧА

Друго полувреме: 

– 90′. Играће се још пет  минута!

– 86′. Брани Стојковић. Прво је Ивановић блокирао први шут Марфију, лопта се поново одбила до њега, а тај шут је зауставио Стојковић.

– 85′. Вуковић је ван терена, изгледа да има проблем са задњом ложом, па тренутно имамо девет играча на терену.

– 82′. Још једна промена у нашем тиму, Гудељ улази у игру уместо Тадића.

– 80′. Из игре излати Александар Митровић, а на терену је Пријовић.

– 76′. Ирци су тражили једанаестерац. Вуковић је вукао рукама Марфија, али нам је судија Чакир прогледао кроз прсте. Само је одмахнуо руком.

– 72′. Мења и Муслин. Уместо Костића играће дефанзивац Стефан Митровић.  У Ирској уместо Ворда до краја на терену бити О’Доуда.

– 68′. Аууу!Ово нам није било потребно. Црвени картон за Максимовића. Србија остаје са 10 играча! Стартовао је наш дефанзивац на противничког играча као последњи у одбрани. Ишао је на лопту, али је покупио и ривала, а судија Чакир показао му је директан црвени картон.

https://youtu.be/Cq3_Zurv0d0

– 62′. Селектор Ирске Мартин О’Нил је принуђен да мења, уместо Хулахана на терену је Марфи.

– 55′. ГООООООЛ!  Коларов доноси предност Србији! Костић је упослио Коларова који је утрчао по левој страни, а онда као из стопа опалио по лопти под пречку. 

https://youtu.be/uCR0J3APELg

– 46′. Ударац  Митровић са дистанце, али Рендолф није имао много посла.

Прво полувреме

– 41′. Добра шанса за Рукавину у финишу полувремена после центаршута Костића, који је лепо прошао по левој страни, али је послао лопту преко гола,  остаје 0:0.

https://youtu.be/QjLBXFlUSC8

– 36′. Максимовић успео да стигне лопту пре Хулахана, који се дриблингом ослободио Вуковића.

– 33′. КАКВА ШТЕТА! Умало 1:0 за нас! Тадић је додао лопту до Митровића који је тукао са неколико метара од гола, али Рендолф  врховима прстију успео да интервенише.

https://youtu.be/Go9wb43_Z4E

– 31′. Максимовић је фаулирао Лонга близу ивице казненог простора, а нападачу Саутемптона није било потребно много да падне. Нису Ирци искористили овај прекид, Вуковић је отконио опасност испред нашег гола.

– 28′. Слободан ударац извео је Коларов, али ништа од ове шансе да се угрози гол Ираца, лопта је завршила поред гола.

– 20′. ТО СТОЈКЕЕЕЕ! Брани наш голман након шута Лонга, пребацује лопту преко гола! Поново су припретили Ирци, Шејн Лонг је послао добар шут под пречку, али је наш голман одлично реаговао и скренуо лопту у корнер.

https://youtu.be/7pCEy2DjVzA

– 16′. Меклин је шутирао, али погодио Максимовића, па корнер за домаћина. Стојковић боксује лопту, која се одбила до играча у зеленим дресовима, али без опасности по наш гол.

– 15′. Миливојевић је убацио лопту у петерац, али она није стигла до Митровића, завршила је у наручју голмана Рендолфа.

– 12′. Као осице су Ирци сада. Стојковић је истрчао и покупио један опасан центаршут Ворда.

– 10′. ПОНИШТЕН ГОЛ ИРЦИМА! Добро је, имали смо среће! Постигао је Дафи гол, али на нашу срећу био је у недозвољеној позицији, задња линија „орлова“ је одлично испратила напад домаћина. Снимак је показао да одлука судија није била спорна. 

https://youtu.be/R8_NHINkS1g

– 8′. Центрирао је сада Тадић из слободног ударца, али је Дафи избацио лопту у корнер. Ништа ипак од ове прилике.

– 2′. Ово је могло да буде и опасније по гол Ираца, али су се извукли. Прво је Тадић прошао по десној страни и одложио лопту на ивицу казненог простора одакле је шутирао Матић, али је изблокиран. На лопту је натрчао Вуковић а његов шут био је непрецизан.

– Меч је почео!

 Уочи почетка утакмице, фудбалере обе репрезентације поздравили су председник Ирске Мајкл Хигинс, као и први човек тамошњег Савеза Тони Фицџералд, односно председник ФСС Славиша Кокеза.

– Наши фудбалери ће у Даблину имали подршку навијача који су родом из Книна, али већ неколико месеци живе у Корку.

– Момци су у Даблин дошли аутобусом, а занимљиво је да су купили карте једине које су нашли, па ће утакмицу гледати са домаћим навијачима. Међутим, то им неће представљати проблем, само да су уз „орлове“, а најавили су долазак 50-ак наших навијача из Енглеске. 

Извор: Информер