Издвајамо Спорт

СРБИЈА СЕ ДИГЛА ПОПУТ ФЕНИКСА И ПОБЕДИЛА БЕЛГИЈУ: Одбојкаши освојили бронзу на ЕП!

Одбојкашка репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на Европском првенству, пошто је у мечу за терће место била боља од селекције Белгије – 3:2

Велики успех изабраника селектора Николе Грбића, када се узме у обзир да је дан раније претрпљен шокантан пораз од Немачке у полуфиналу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија је одлично почела меч, игра у првом сету је била скоро савршена, а онда неко као да је „сасекао“ наше одбојкаше.
Белгијанци су у наредна два сета били много бољи ривал и преокренули на 2:1. Уследио је четврти сет и велика борба играча два тима, која је на крају припала Србима. Грех би био не споменути фантастичног Дражена Лубурића који је најзаслужнији што се наша екипа вратила у меч.

У петом сету су „орлови“ стекли почетну предности, успели да је одрже до краја и дођу до бронзе на ЕП.

СРБИЈА – БЕЛГИЈА 3:2 (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12)Хала: „Таурон арена“, Краков. Судија: Андреј Зенович (Русија). СРБИЈА: Околић, Ковачевић, Катић, Петрић, Шкундрић, Станковић, Јововић, Буцуљевић, Атанасијевић, Лубурић, Мајсторовић (либеро), Подрашчанин , Росић (либеро), Лисинац. БЕЛГИЈА: Ван ден Дрис, Деро, Ван Хитрум, Стуер (либеро), Лекат, Кликенберг, Верхес, Ван де Вурде, Ван Вале, Рибенс (либеро), Дулст, Валкирс, Русо, Ван де Велде.

ТОК МЕЧА
Пети сет:
– Игра се поен за поен у другом делу петог сета, а наши успевају да буду у предности – 13:12.
– Међутим, сада серија нашег тима, и на промени страна водимо 8:6.
– Лубурић и Лисинац су „повукли“ на очетку одлучујућег сета и донели Србији предност од 3:0, па је реаговао селектор белгије и затражио тајм-аут. То је вратило у живот Белгијанце, који су дошли до 4:4.

Четврти сет:
– Србија је изједначила, играће се пети сет – 25:22! Не предају се пулени Николе Грбића, а први међу њима је Дражен Лубурић. Запретили су Белгијанци у финишу сета, али је коректор Србије „избомбардовао“ ривала и најзаслужнији је за то што ће се играти пети сет!

– Добро је! Србија на другом техничком тајм-ауту има предност 16:14. Водили су наши играчи 12:8, али су се Белгијанци дигли и изједначили (14:14). Ипак, са два поена наши стижу до нове предности.

– Боље су Белгијанци ушли у сет, повели 4:1, али је онда уследила серија поена наше екипе и то све на сервис Лубурића, који је најзаслужнији за преокрет и вођство од 8:6 на првом техничком тајм-ауту.

Трећи сет:
– Белгијанци су трећи сет добили са 25:19 и сата су на кора од освајања брознане медаље! Делује да је „орловима“ потребно чудо у овим тренуцима како би се извукли из прилично непријатне ситуације.

– Ништа не помаже, ни тајм-аут, ни измене, наши једноставно немају решење за фанатстичну игру Белгије. „Ђаволи“ сјајно сервирају, одлично играју у пољу, све стижу што додатно деморалише српске одбојкаше – 15:20.

– Не попуштају Белгијанци, али ни „орлови“ никако да врате игру из првг сета. Никако наши не успевају да вежу више од два поена, тако да противник и на други технички тајм-аут одлази са солидном залихом – 12:16.

– Игра из другог пренела се и у трећи сет. „Орлови“ много греше и у нападу и на пријему, а Белгијанци све то кажњавају – 4:8. Селектор Грбић је на тајм-ауту тражио од играча да се „саберу“ и нагласио да им је потребно стрпљење јер ће меч дуго трајати.

Други сет:
– Везали су четири поена Белгијанци после другог техничког тајм-аута и до краја сета успели да задрже предност. Пријем је био велики проблем нашег тима, као и неколико сервис грешека у финишу сета – 22:25.
– Први пут у мечу су Белгијанци повели, имали су 10:9, 11:10 и 12:11, али је потом наша селекција поново подигла ниво игре и на други технички тајм-аут отишла са два поена предности – 16:14.
– И сруги сет су наши одбојкаши боље отворили, повели 4:1, али су потом Белгијанци заиграли знано боље, дошли до изједначења 7:7, а онда је Лубурић донео поен којим је Србија са предношћу отишла на технички тајм-аут – 8:7.

Први сет
– Немилосрдни су наши одбојкаши били у првом сету. У великом стилу су завршили први сет и направили при корак ка брознаној медаљи – 25:17.

– Блистају „орлови“ у првом сету! На други технички тајм-аут су отишли са седам поена предности – 16:9. Савршена игра изабраника Николе Грбића, а за сада бриљира Подрашчанин, који је подигао зид на мрежи поред њега ништа не може да прође.

– Сјајан почетак наших играча, и за сада делује да су се „подигли“ после шокантног пораза од Немачке у полуфиналу. Одлична игра у пољу, како у одбрани тако у нападу, донела је „орловима“ на првом техничком тајм-ауту предност од четири поена – 8:4.

 

Извор: информер.рс

БОНУС ВИДЕО