Издвајамо Спорт

СРБИЈА ЈЕ У ФИНАЛУ ЕП! ОРЛОВИ ПОБЕДИЛИ РУСИЈУ: БОБИ и БОГДАН јачи од Шведа, на реду су Дончић и Драгић!

Србија је у финалу Европског првенства! „Орлови“ су у полуфиналу савладали Русију 87:79 и за златну медаљу бориће се у недељу са Словенијом!

После убедљивог тријумфа над Италијом у четвртфиналу (83:67) у среду увече, наши момци су уверени да ће се попети на победничко постоље.

Српски кошаркаши су на овом такмичењу једини пораз доживели управо од Руса, и то у групној фази (75:72). Селектор Ђорђевић истиче да су његови момци спремни и способни да се реванширају великом ривалу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Изненадили су нас у групи. Кренули су физички на нас. Међутим, веома ме радује што су наши играчи извукли поуке из тог меча. Сада морамо да узвратимо на њихову јаку игру. Већ сам рекао да су се играчи после дуела с Русијом окупили и разговарали. Види се да имају жељу да исправљају грешке и да уче. Посебно ме радује што у сваки меч улазе са жељом за победом – казао је Ђорђевић.

СРБИЈА  – РУСИЈА 66:57 (25:20,23:14, 18:23)

Дворана: „Синан Ерден дом“. Судије: Лезано (Аргентина), Анастопулос (Грчка), Мазони (Италија).

СРБИЈА: Мачван, Богдановић, Лучић, Милосављевић, Бирчевић, Штимац,Лазић. Мицић, Гудурић, Јовић, Кузмић, Марјановић. 

РУСИЈА: Швед, Бабурин, Фридзон, Ивлев, Антонов, Зубков, Квостов, Мозгов, Воронцевич, Д. Кулагин, М. Кулагин, Курбанов.

ТОК МЕЧА:

Четврта четвртина 

Губе лопту Руси. До краја меча 59 секудни!

ТРОЈКА БОГДАНА када је најпотребније. Бежимо на 81:74 до краја 1.29. Опет Богдан и требало би да је ово крај Русије који траже тајм-аут – 83:76

Промашио је Фридзон шут за три поена, али је Воронцевич ухватио лопту под нашим кошем и фаулиран је за два пенала. Само једном је прецизан – 78:74.

Опет лична у нападу, Кузмићу је сада како сматрају судије направио личну!

Судије опет лудују, али све ћемо истрпети само да се домогнемо финала. Одлично, Фридзон је убацује за три!

МИЦИИИИИЋ! ТРОЈКАААА! 78:73 је за Србију!

Шведе опет. И поново  тројка! Руси су на 75:73, наши траже тајм-аут. Била је ово пета тројка Шведа. Добро је, сада промашује.

Брзинска серија Руса од 5:0, тројка Шведа па Зубков постиже поене и поново су на пет поена – 75:70.

На ногама су српски навијачи у „Синан Ерден“ арени, до краја меча шест минута.

Лучић се лепо поставља одбрани, изнудио је фаул Руса. На другој страни, Мачван је фаулиран при шуту и иде на линију за слободна бацања, погађа оба – 75:65

Лепо се Богдан ослободио Зубкова и поентирао, а онда у наредном нападу Зубков прави фаул, а Боби у паду постиже битне поене и Србија иде на 73:65.

Браво Гудурићу, тројка за 69:61. Сада фаул Воронцевича у нападу, а онда Гудурић прави неспортску, повлачио је за дрес Квостова. Није нам ово потребно, Руси користе поклон и сада су на 69:65.

Кузмић и Гудурић су заједно кренули на лопту и уместо да је ухвате избацили су је у аут. Неме везе, искупиће се.  На другој страни Руси имају 4:0, 66:61 води Србија.

Фал Милосављевића на Шведу, а бек Русије наравно прецизан и баћушке су на 66:59. 

Трећа четвртина

Богдановић је био половичан са пенала, па Курбанов закуцава без неког отпора наши.  Србија после 30 минута води 66:57.

Ужас! Јовић се повредио, на једној нози је одскакутао до клупе!

Нова тројка Шведа – 64:55.

Идемо, поен по поен. Шеста аситенција Јовића и 15 поен Марјановића. Сада Јовић тера Русе да траже тајм-аут, побегли смо на 64:52.

Тако је, тројком застављамо серију Руса, Милосављевић је погодио, па Мозгов прави трећу личну. Водимо 60:52.

Ђорђевић тражи тајм-аут након нове тројке Воронцевича и серије Русиа 11:0 Имали смо 16 поена више, а Руси су сада само на минус 5 – 57:52.

Још једна тројка за Русе. Фридзон доводи Русе на 10 поена минуса – 57:47. Траје серија баћушки који спуштају заостатак испод 10поена – 57:49.

А сада мало за навијаче – ЛУЧИИИЋ! Али-уп после асистенције Јовића за 57:41. Швед је брзо увратио тројком али мало је то орлови воде 57:44.

Трећа изгубљена лопта за наше!

Богдановић је још једном фаулирао Шведа приликом шута за три поена.  Руси су на минус 14 после поена Шведа са пенала! 

Лучић за Мачвана, овај не греши. Руси не знају шта их је снашло, губе 55:39.

Али, Бодгановић убацује тројку и одговара Русима – 51:37. Потом Мозгов поентира, али из Кузмић из реката погађа и води нас на 53:39.

Другом тројком Воронцевич отвара друго полувреме, штета што Мачван није успео да му се реваншира остаје 48:37.

Друга четвртина:

Богдановић је промашио шут за три поена. Лучић фаулира Фридзона, а то су два пенала, међутим, овај промашује оба пута а Лучић промашује шут уз звук сирене и остаје 48:34.

Јаооо шта Боби ради Русима, какву је само лопту послао Лучићу који убацује нове поене. Ђорђевић тражи тајм-аут на 48:34. До краја полувремена 56 секунди.

Боби је решио да закуца Русе! После поена једном руком уследила је сјајна рампа нашег центра , зауставио је Мозгова. Хвата се за главу селектор Русије! Воде „орлови“ 46:31.

Незаустављив је Марјановић вечерас. Успели су Руси некако да се домогну лопте, али ништа од поена. Сада Милосављевић губи лопту, штета могли смо да одемо на „+17“.

Мачван погађа за серију 14:0 Србије, али Руси тројком прекидају серију и то је знак да Ђорђевић тражи тајм-аут. Водимо 42:29.

Серија Србије 12:0! Не знају Руси како да зауставе Богдана и Бобија, али то је њихов проблем.  Имамо 16 поена више – 42:26.

Растурамо Русе.Растурамо! Прво Боби, па Богдан! Рус траже тајм-аут на 40:26.

Сјајна акција наших и Богдан постиже свој 11 поена, а онда Јовић у паду води Србију на 36:26. Највећа предност за наше до сада.

А када изнервирате Богдана од одговара – ТРОЈКОМ. „Орлови“ воде 30:26. Руси траже тајм-аит, натерао их је Боби новим поенима – 32:26.

Чувамо пет поена предности.Штета, три бацања за Шведа, Богдановићу се ова одлука судија није свидела, па је ушао у расправу са судијама. Руси су пришли на 28:26.

Нисмо искористили напад, али сјајан Боби у одбрани и  севнула је контра. Штета зауставили су Руси Лучића. Сада нас Боби води на 27:20 након лаких поена, али Квостов одговара тројком и смањује на 27:23.

Прва четвртина:

Мицић за два и Србија води на крају 10 минута 25:20.

Штета, Воронцевич одмах узвраћа тројком, али у наредном нападу Милосављевић поентира. Чувамо вођство – 23:20.

Тоооо! Нова ТРОЈКА за Србију – Лучиииић – 21:17 за Србију.

Лепо, лепо, сада је Лучић надмудрио Квостова и поентирао, али Јовић греши и Руси поентирају.

Не, не! Швед је утишао наше навијаче у Арени тројком! Проблеми у одбрани Србије, користи то Швед и са линије за слободна бацања води Русију на „минус 1“ – 16:15.

Ивлев експресно прави два фаула, Боби га је излуђивао, који сада повећава предност орлова на 16:10.

Воронцевић смањује минус зборнаје, а онда ми губимо лопту. Срећмо, то Богдановић исправља и након сјајне одбране поентира за 14:8.

Јовић сада води наше на „плус четири“ – 10:6. С друге стране Мозгов не погађа са пенала. Већ у наредном нападу Фридзон прави фаул на Богдану који је греши са пенала и водимо 12:6.

Опет Мозгов овог пута још лакше поентира. Али, након једног промашаја ван линије 6.75 Богдановић из друге шансе погађа ТРОЈКУ – 8:6 за наше.

Јовић поентира за 5:0, али Воронцевич постиже прве поене за Русеи смањује на  5:2. Узвраћају сада Руси серијом 4:0, поентирао је Мозгов , потом су наши прокоцкали напад.

Фаул над Кузмићем који погађа једно слободно бацање. Сада сјајно утрчавање Кузмића и асистенција за Бирчевића који закуцава за 3:0.

– Било је спекулација да Кулагин неће играти против Србије због повреде, али ће плеј Русе да стисне зубе и помогне саиграчима.

Српски навијачи су спремни!

Извор: Информер