Издвајамо Србија

СТИЖУ ДИНАРИ: Аеродром исплаћује дивиденде, а ево колико укупно новца имате на рачуну од БЕСПЛАТНИХ АКЦИЈА

Власници акција Аеродрома „Никола Тесла“ данас могу да очекују исплату редовне дивиденде од 14,68 динара по акцији. У јуну је, већ исплаћена међудивиденда од 41,29 динара по акцији, па је укупан износ од ове компаније 56 динара. Сви они који до сада нису подизали новац од дивиденди могу да очекују на рачуну 2.653 динара.

Уколико нисте потрошили ни 1.700 динара, колико је сваком од 4,8 милиона грађана 2010. уплаћено из Приватизационог фонда (Акционарски фонд), онда им се на рачуну скупило укупно 4.345 динара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Око 4,8 милиона грађана до сада је добило по пет акција НИС, једну акцију Аеродрома, по седам акција Акционарског фонда, и по 31 деоницу Телекома Србија.

Ове године највише је новца од Телекома 362,76 динара, следи НИС 104,9 динара и Аеродром са 56 динара, што чини укупно на име дивиденди за 2016. – 524 динара.

Акцијама и НИС и Аеродрома може да се тргује на Београдској берзи, док ће акцијама Телекома то моћи када се ова компанија буде продала.

Како је саопштила брокерска кућа Вајс брокер, акционарима Аеродрома „Никола Тесла“ ће, не рачунајући Републику Србију, припасти укупан бруто износ од 73,7 милиона динара, а као дан дивиденде је утврђен 31. децембар прошле године. У јуну је акционарима већ исплаћена међудивиденда од 41,29 динара по акцији, те ће акционари из прошлогодишње добити укупно примити око 56 динара по акцији.

Како до новца…

Процедура за подизање новца од дивиденди с рачуна у Поштанској штедионици је једноставна и неопходно је само да дођете са важећом личном картом, а новац ће вам бити исплаћен већ наредног дана.

Ако има оних који би желели да тргују бесплатним акцијама на шалтерима „Поште Србије“ до 31. децембра 2018. могу да бесплатно испостављају налоге за прву продају бесплатних акција. Уколико се одлуче за трговину деоницама преко брокера и на Београдској берзи, неопходно је да контактирају са неким од инвестиционих друштава или чланова Берзе, а у том случају се плаћају и провизије.

 

Извор: Данијела Нишавић Блиц.рс

БОНУС ВИДЕО