Србија

СТРУЧЊАЦИ ОТКРИВАЈУ: Колико су докази у случају убиства Јелене Марјановић заиста јаки и КОЛИКО ЋЕ ТРАЈАТИ СУЂЕЊЕ!

Ко је убио Јелену Марјановић и да ли су докази довољно јаки да убицу ставе иза решетака? О томе говоре стручњаци, адвокати и криминолози

Уколико против Зорана Марјановића буде подигнута оптужница за убиство Јелене Марјановић, суђење би могло потрајати и неколико година – каже за Телеграф.рс адвокат Тома Фила.

Он негира да ће се придружити одбрани Марјановића, упркос наговештајима медија, али каже и да доказе који се помињу против мужа убијене Јелене Марјановић још нико није видео, чак ни његова одбрана!

Адвокати, саговорници овог портала, тврде да сваки судија цени доказе на основу слободне оцене, као и да сви греше што Зорана Марјановића осуђују у старту јер, док год се не донесе пресуда – он је невин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

С друге стране, криминолог Златко Николић од почетка у овом случају види препознатљив рукопис убиства, који, како каже, није тешко прочитати.

– У оваквим случајевима, блиска особа је увек убијена са више од три ударца, и ту је реч о класичном убиству из страсти. То се дешава када је двоје људи јако блиско, и онда настаје проблем када једно од њих покаже да љубави више нема. Док волите ту особу, заправо волите себе, а он вам је само огледало те љубави. Када огледало покаже криву слику, онда имате потребу да га разбијете, уништите – објашњава Николић.

Каже и да више од 80 одсто њих изврши самоубиство у року од два дана, али да оних 20 одсто наставља да живи како би уништавањем доказа ометали истрагу.

– Реч је о нарцисоидним деструктивцима, какав је Зоран Марјановић, коме је врхунац био да уђе у ријалити. Он је емотивно потпуно празан, па није ни чудо што је прошао полиграф. На 10 полиграфа да га пошаљете, сваки ће проћи. Не чуди ме уопште што се злочин разрешава после годину и по, знам за случајеве који су добили епилог тек после 19 година – тврди Николић.

Иако је Зоран Марјановић од убиства свакодневно био у медијима, криминолог каже да није прочитао ниједну његову изјаву.
– Није било потребе, знам такве људе, све што он каже, то је унапред смишљена лаж. Радио сам са таквим типом људи 30 година у затвору. Њихов проблем је у васпитању, социјализацији. Његов егзибиционизам и страст су током одрастања развијани на потпуно погрешан начин. Гајен је тако да мисли да је свака играчка његова, а ко не може да је има, он се свети тако што је разбија – закључује Златко Николић.
Извор: Telegraf.rs