Србија

Суботин о стабилизацији српских финансија: Сви би сад да се ките Вучићевим и Кркобабићевим заслугама

Ставили су тада општи, грађански и државни интерес изнад интереса своје политичке странке – рекао је Марко Суботин

Потпредседник Српске лиге (СЛ) Марко Суботин изјавио је да није пристојно што се после најаве о исплати једнократне помоћи пензионерима појављују многи, у народу знани и не знани званичници који би то себи да припишу.

Поготово јер се зна да највише заслуга за стабилизацију српских финансија, које су крајем лета 2014. године деловале катастрофично, имају, пре свих председник Александар Вучић и ПУПС Милана Кркобабића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Милан Кркобабић и ПУПС су имали храбрости да 2014. године, схватајући да је држава пред бакротом, подрже смањење пензија и то искључиво онима који имају више од 25.000 динара док је осталих 60 одсто пензионера остало заштићено од смањења својих стечених права.

– Ставили су тада општи, грађански и државни интерес изнад интереса своје политичке странке, али и микроинтереса сваког пензионера појединачно. Ако су тада били спремни да положе себе на олтар државе, онда представници пензионера, у најмању руку, заслужују да баш они буду ти који ће донети и лепе вести: да ће пензионери до Нове године једнократно, добити по 6.000 динара, али и већ од почетка следеће године повећање онога чега су се, привремено, били одрекли – рекао је Суботин.

Он је том приликом позвао поједине званичнике да престану да се удварају пензионерима и потцењују њихову интелигенцију, јер наши најстарији суграђани врло добро знају да, без напора ПУПС-а и Кркобабића, не би било ни повећања пензија 2008. године.
Извор: Telegraf.rs
БОНУС ВИДЕО:

https://www.youtube.com/watch?v=FN53vKls3AY