Издвајамо Православље

СУТРА СЛАВИМО СВЕТЕ МУЧЕНИЦЕ ВЕРУ, НАДУ И ЉУБАВ: Ћеркама обавезно поклоните нешто, ево зашто! (ВИДЕО)

Српска православна црква и верници сутра славе празник посвећен Светим мученицама Вери, Нади, Љубави и њиховој мајци Софији.

Свете мученице Вера, Нада и Љубав и њихова мајка Софија биле су хришћанске светитељке и мученице из 2. века. Живеле су и страдале у Риму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Софија је била удовица и сама је подизала своје ћерке које су имале Вера 12, Нада 10 и Љубав 9 година.Када су у време цара Хадријана почела хапшења хришћана, Софија је са ћеркама заробљена и изведена пред цара. Након што су одбиле да се одрекну своје вере, Хадријан је наредио мучење Софијиних ћерки иако је реч била тек о девојчицама.

Тако су све и настрадале.Мајка је узела њихова тела и сахранила их ван града.
Након три дана и три ноћи молитви на њиховом гробу и сама је умрла 137. године.

Како су имена девојчица – Љубав, Вера и Нада, постала симбол живота сваког хришћанина, народ сматра да се на сутрашњи дан треба уздржати од сваких злих мисли и дела и посветити се љубави према ближњем.

Такође, овај празник је посвећен женама и њиховој деци, превасходно ћеркама. Верује се да девојчице данас треба обрадовати неким поклоном колико год он скроман био.

Зато мајке, имамо савет за вас – Биће довољно и да им само посветите пажњу и покажете им колико их волите. Некада је то најлепши поклон!

 

Извор: Курир / Србија јавља