Издвајамо Свет

ТАЈНА ЗАВЕРА – ДА ЛИ СТЕ ЧУЛИ ЗА „ДАЛЕСОВУ ДОКТРИНУ“? Стравичан план за уништење Словена, јер ратом не могу да нас победе

Словене ратом не можеш да победиш. Ми ћемо им дати лажне идеале и они ће сами себе да униште, писао је први шеф ЦИА Ален Далес.

Његова размишљања о спровођењу америчке послератне доктрине против СССР, против Истока и свих осталих земаља датирају још од 1945. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, крајем 1945. године док се тенковске и пушчане цеви и цеви каћуша нису биле ни охладиле, између Америке и Немаца потписан је уговор о сарадњи у области обавештавања и шпијунаже. Немачку страну на овом договарању и уговарању је заступао генерал Рајнхард Гелен, командант обавештајног одељења генералштаба Вермахта – сектор исток, а америчку актуелни шеф обавештајне службе САД, Вилијам Донован и будући први шеф ЦИА Ален Далес. Овај други је познат по изразитој мржњи према Словенима, а према Русима посебно.

Даласова доктрина настаје крајем 1945. године у предпериоду „хладног рата“, а гласи овако:

„Ми ћемо дати све што имамо, сво злато, сву материјалну моћ на магарчење и залуђивање људи. Човечији мозак и свест људи склони су променама. Посејемо ли тамо хаос, ми ћемо неприметно да им подметнемо лажне вредности и приморати их да те вредности и прихвате. Како? Ми ћемо наћи истомишљенике, своје савезнике и помоћнике у њиховој домовини.

Мало по мало ћемо угасити њихову националну свест. Књижевност, биоскоп и позориште ће прослављати најнижа људска осећања. Ми ћемо на сваки начин подржавати оне који буду усађивали у човеков разум култ секса, насиља, садизма и издаје – једном речју сваке неморалности.

Из литературе и уметности, на пример, постепено ћемо истиснути њихову социјалну суштину, одучићемо уметнике и лишити их жеље да се баве описивањем и истраживањем процеса који се одигравају у дубини народних маса. Литература, театар и филм приказиваће и прослављаће најниже људске инстинкте. Ми ћемо свим средствима подржавати и форсирати такозване уметнике који ће ширити и усађивати у људску свест култ секса, насиља, садизма, издаје – речју неморал.

У управљању државом, ми ћемо изазивати хаос и неред. Неприметно, но активно и постојано, ћемо помагати деспотизам чиновника, корупцију и непринципијелност. Честитост и поштење ће бити исмевано, и никоме неће бити нужни и биће сматрани остатком прошлости. Подлост и дрскост, лаж и превара, пијанство, наркоманија, хомосексуализам, издајништво, шовинизам и , међунационалне мржње- све ћемо то неприметно култивисати у свест људи и све ће то доживети прави процват…

И само ће мали број њих прозрети шта се догађа. Али те људе ми ћемо довести у безизлазан положај, учинићемо их предметом подсмевања: наћи ћемо начина да их сломимо и прогласимо отпацима друштва. Поткопаваћемо духовне корене, банализираћемо и отрцаваћемо темеље народног морала.

На тај начин, идејно и духовно ћемо слабити једну за другом будуће генерације. Борићемо се за људе још од њиховог детињства, њихових младалачких дана. Увек ћемо нагласак стављати на омладину, чинићемо је развратном и деформисаном. Ствопићемо од младих цинике, вулгарне људе, космополите . Ето, тако ћемо ми то да урадимо.“ – писао је Далес.

Тек 1992. год је уследио је руски план као одговор на план „Далес“.

Академик Борис Олејник је у свом роману „Две године у Кремљу“ овако описао стратегију за бољу будућност своје земље која је почела да се обистињава тек доласком Путина на власт:

„Наши учени патриоте плаше једни друге са Даглесовом доктрином и подмуклим плановима непријатеља, уместо да одговоре на њихове планове и развију и реализују своје. Наше планове, нашу доктрину и нашу стратегију за победу. Довољно смо се бавили самоодбраном, наступило је време за офанзиву…

Долази време у којем ће у Русији бити обновљена руска национална власт. И ми ћемо искористити све наше финансијске, материјалне и информационе ресурсе за образовање и обуку људи.

Успоставићемо ред и закон и постепено ћемо обновити праве моралне вредности на којима су наши преци стекли велику славу и моћ.

Ми ћемо подржати и дати простор за креативност носиоцима националног Духа, који је сачуван у најтежим и најсуровијим годинама и кога смо сада дужни предати нашим новим нараштајима. Постепено ћемо пред очима целога света, открити величанствену слику препорода првенствено руског народа и тиме ставити тачку на дефинитивно и неопозиво буђење здраве националне свести.

Уметничка дела и књижевност стећи ће друштвени значај. Уметнике и писце ћемо окренути лицем ка студијама и оним процесима који задиру у дубину и срж националног бића. И књижевност, позориште, филм ће бити у служби осликавања и прослављања осећаја моралности и људског достојанства.

Морал ће постати главни критеријум уметности.

Ми ћемо се трудити да у свему подржимо подизање кредибилитета оних уметника, који би доприносили прослављању позитивних хероја наше Отаџбине и који би својим делима били у служби општог добра и људске чедности и верности.

Администрација државе ће постати ствар читавог народа, тамо ће бити изабрани и бити постављени најбољи од најбољих представника нашег народа и то ће тада бити наша стварна народна елита. Ми ћемо активно и континуирано подржавати оне који су спремни да искрено и часно служе свом народу.

Поштење и принципијелност, истина и правда, трезвеност и здрав живот, пријатељство и сарадња међу људима, поштовање националних обележја свих народа Русије, а посебно руског народа – све ове и друге моралне вредности биће потврђене од стране практичног јавног живота, преносећи се с колена на колено, из генерације у генерацију.

И тек неколико, врло мало њих, усудиће се наставити даљи покушај паразитизма на другима, увлачити у међусобни сукоб људе и као и целе народе, ширећи лаж и мржњу, али ми ћемо их доследно идентификовати, приводити правди, као и суду јавности постепено их означити као талог друштва. Све ће бити усмерено на очувању национално моралних корена.

Ми ћемо утврђивати пут будућим генерацијама. Заузимаћемо се за људе још од њиховог детињства и тинејџерских година, имајући у виду да су млади људи – будућност Русије. Ми ћемо створити услове за њихов духовни, интелектуални и физички развој, формирању у њима осећања, да буду прави домаћини у својој земљи, достојни наследници својих славних предака. Васпитаћемо их да имају осећај националног поноса, части, несебичне љубави према свом народу и уважавање за друге народе.

Ми ћемо обновити нашу Отаџбину – Русију! Победа ће бити наша јер је наш разлог Исправан!

Ето тако ћемо ми то урадити!“

 

Извор: Информер

БОНУС ВИДЕО