Регион

Томпсон поново певао „стићи ће вас наша рука и у Србији“, па се правдао: Ништа спорно, ово је легална песма на свим нивоима

Свој наступ, наиме, Томпсон је отворио песмом „Бојна Чавоглаве“ на којој је, како наводе медији, заурлао „за дом“, а публика одговорила са „спремни“

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У јеку полемике о употреби усташког поздрава „за дом спремни“ у хрватској јавности, омиљени певач екстремне деснице Марко Перковић Томпсон, који на својим наступима и песмама глорификује усташтво, на концерту у Шалати у суботу поново је запевао „Бојна Чавоглаве“, па је полиција покренула истрагу.

Хрватски медији преносе да би Томпсон поново могао због тога да заради прекршајну пријаву.

Ураган Ирма исисао океан код Флориде и изазвао катаклизму: Тамо где је некада бујао живот, сада су остали смрт и пустош

Свој наступ, наиме, Томпсон је отворио песмом „Бојна Чавоглаве“ на којој је, како наводе медији, заурлао „за дом“, а публика одговорила са „спремни“.

Истовремено, полиција је спремно снимала његов наступ и публику која се на Шалати појавила с разноразним усташким знаковљем и симболима режима Павелићеве НДХ, измђу осталог, са заставама ХОС-а и мајицама са натписом ХОС и „за дом спремни“.

Министар полиције Давор Божиновић у суботу је јасно потврдио да се усташки поклич „за дом спремни“ неће ни убудуће допуштати због чега се и спроводи истрага због изгреда на конференцији за медије ХОС-а на којој се клицало усташким поздравом.

Што се тиче суботњег концерта, загребачка полиција засад има довољно видео-материјала, али и јавно доступне снимке с бројних друштвених мрежа за санкционирање певача и појединих изгредника у публици.

Перковић је тим поводом за РТЛ телевизију рекао да је свестан да ће с песмом „Бојна Чавоглаве“ ризиковати прекршај које је и раније добијао, али каже да њему ту ништа није спорно.

СВЕТСКИ МЕДИЈИ ПРЕДВИЂАЈУ, А ПИШЕ И У БИБЛИЈИ: Русија ће ускоро ући у рат са…

– Не, не мислим да је она забрањена, нити је ишта спорно у њој. Она је написана у време рата, 1991, она је легална песма на свим нивоима, нема никаквог разлога да је не певам. Добио сам полицијску пријаву, али то је њихова индивидуална процена. Сматрам да нисам повредио никакав закон и да нисам ништа крив – уверен је Томпсон.

Речи једне од строфа песме Бојна Чавоглаве:

„Чујте српски, добровољци, бандо, четници,
стићи ће вас наша рука и у Србији.

Стићи ће вас божја правда, то већ сватко зна,
судиће вам бојовници из Чавоглава“.

Иначе, током суботњег концерта, за време извођења песме „Маранатха“ на позорницу се попео и сисачки бискуп Владо Кошић, пренео је Нови лист.

Погледајте видео направљен током спорног наступа:

https://youtu.be/Z_e_QSaC-94

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug