Издвајамо Србија

УЖАСНА ТРАГЕДИЈА: Марија (14) преминула јер Хитна није имала возило?!

Марија Прибановић умрла је јер лекари, како тврде њени најближи, нису дошли да јој пруже помоћ, а разлог је то што наводно нису имали санитетски комби

Четрнаестогодишња Марија Прибановић из Округлице код Трстеника преминула је јуче јер запослени у Хитној помоћи у Трстенику, после неколико позива породице, нису дошли и пружили јој помоћ, пошто како су рекли нису имали слободно возило на располагању!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У дому мале Марије јуче је владао мук. Њена мајка Драгана, као и најближа фамилија још увек не могу да верују да су тако брзо и на тако суров начин остали без своје миљенице.
– У среду око 20 часова ушла сам у кући и затекла Марију изгребаних руку и ногу. Рекла ми је да се саплела и пала низ степенице. Хтела сам да је водим код лекара, али ми је рекла да је добро и да нема потребе да иде на преглед – прича за Курир потресеним гласом Драгана, Маријина мајка.

Пала у несвест

Према њеним речима, девојчица је отишла да легне, али је три сата касније чула туп ударац у ходнику. Потрчала је и видела своју ћерку у несвести.
– Масирала сам је, покушала сам да јој помогнем… Онда сам отрчала до рођака и замолила да зову Хитну помоћ. Како се Хитна из Трстеника није појављивала, кренули смо колима према болници у Крушевцу. Кад су је примили, било је већ касно, није јој било спаса! – с дубоком тугом у гласу препричава Драгана.

Милан, брат од стрица преминуле Марије, био је тај који је кобне ноћи узалудно покушавао да добије Хитну помоћ у Трстенику.
– Прво је око 23 часа моја мајка позвала Хитну, али су јој рекли да нема возила, да је доктор на терену. Звао сам нешто касније и ја. Рекао сам: „Пошаљите хитно возило. Девојчица није добро. Поплавеле су јој усне. Бојим се да престаје да дише. На шта то личи, живот детета је у питању!“ И на све то доктор ми је рекао да је довеземо сами јер немају санитетско возило – објашњава Милан, који и даље не може да верује да је здраво дете умрло.

Породица несрећне девојчице била је немоћна, нису знали како да помогну девојчици, а Хитна помоћ из Трстеника није долазила.

Хитно за Крушевац

– Одлучили смо да је водимо у болницу у Крушевац јер нисмо желели да ризикујемо да је доведемо у Трстеник, а да тамо нема доктора. За разлику од медицинског особља у Трстенику, у Крушевцу су одмах пожурили да нам помогну. Кренули су ка нама и нашли смо се негде у путу. Међутим, тада је већ било око поноћи, сат након што јој је позлило. Учинили су све, али Марија је сат након поноћи преминула – плачући прича Милан, који каже да је уверен да би исход био другачији да је девојчици одмах пружена помоћ.

Девојчица Марија Прибановић, која је свима била омиљена, биће сахрањена данас. Резултати обдукције, којом ће се утврдити узрок смрти, биће познати за 15 дана.

Остала и без супруга
НИ ПО ОЦА НИСУ ХТЕЛИ ДА ДОЂУ

Маријина мајка Драгана пре десет месеци остала је без супруга, који је преминуо од карцинома на дебелом цреву. Како каже, и оца је изгубила на сличан начин као Марију.
– Исто се десило и кад је оцу позлило. Звали смо Хитну помоћ, а они су нам рекли да га довеземо сами. Мој живот је трагедија и волела бих да сам ја завршила у гробу уместо ње – неутешна је Драгана.
Извор: Курир / Ружица Кантар

БОНУС ВИДЕО