Свет

Ураган Ирма исисао океан код Флориде и изазвао катаклизму: Тамо где је некада бујао живот, сада су остали смрт и пустош (ВИДЕО)

Морске краве су заштићена животињска врста у Америци, а ураган Ирма ни њих није поштедео

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ураган Ирма изазвао је стравично невреме на Флориди и иза себе је оставио пустош, а од њега нису успеле да се спасу ни бројне морске животиње. Наиме, на фотографијама које нам је послао читалац са Флориде види се како је ураган исисао океан у близини Сарасоте, па су морске краве остављене на сувом.

Морске краве су заштићена животињска врста. Појавили су се пре 50 милиона године и једини су морски сисари који су биљоједи.

Ово није први случај да је ураган исисао океан. Подсетимо, на Твитеру се појавио снимак на којем се сада види пустош на месту где је некада била вода и где је бујао живот.

Сада је ту само гомила песка са понеком барицом и морском травом. Вода се повукла далеко па сада може буквално да се хода по нечему што је некада било дно океана.

ИРМА ЈЕ ПОКОСИЛА И НАСЕЉЕ ИЗ СПОТА „Despacito“: Ево како оно изгледа након што је УРАГАН ПРОТУТЊАО плажом

Посебну пажњу је привукао мали бродић који је остао заглављен у песку, непосредно у близини дрвеног дока.

Water Receding in Key Largo, Florida

WATCH: Video shows water receding in Key Largo, Florida, leaving a boat docked in the sand.

Posted by NBC News on Sunday, September 10, 2017

Амерички председник, Доналд Трамп, одобрио је да се на Флориди прогласи стање природне катастрофе и наложио федералну помоћ овој држави погођеној ураганом Ирма.

Проглашење стања природне катастрофе значи да грађани и бизнисмени могу да се пријаве за средства за привремени смештај и поправку домова, позајмице са ниским каматним стопама како би покрили губитке због неосигуране имовине и друге програме.

Федерална влада ће такође надокнадити окрузима трошкове за ванредне заштитне мере укључујући евакуацију и смештај угрожених, као и средства за уклањање рушевина, преноси Ројтерс.

 

Извор: Telegraf.rs