Спорт

ХРВАТИ ПИШУ: „Схватили смо зашто су Срби сила“

Након полуфинала у коме је Србија победила Русију, славило се у свлачионици „Орлова“. Песма повређеног Јовића, поздрављање играча и сјајна атмосфера.

Хрватске колеге са портала Индеx хемију у Србији, победнички менталитет и веру да могу до злата, наводе као главне разлоге успеха српске екипе на овом турниру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Обриши сузе драга, обриши јер читав живот је пред нама“ певао је плејмејкер Србије Јовић који је одмах после меча рекао да има жељу да игра и пре него што су стигли резултати магнетне резонанце.

И поред повреде Бранка Лазића и сада Јовића, српски селектор Александар Ђорђевић није тражио алибије нити очајавао пише Индеx. Уверио је момке који су били у другом плану да су способни за злато и играчи су му поверовали, одиграли цео турнир чудесно и довели су Србију у још једно велико финале.

„Можда ова Србија и није толико квалитетна као што је била она из Рија. Уочи турнира мало ко им је давао шансе за овакав резултат, но хемија у екипи и победнички менталитет који је Ђорђевић уградио у овај састав, довели су га ту где данас јесте – у финале Евробаскета“ закључују хрватске колеге.

 

Извор: B92.net