Издвајамо Србија

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ПОЛУДЕЛА ЗА ОВОМ БИЉКОМ: Можете је гајити у баштама, а доноси зараду и до 12.000 евра по хектару

Ово подручје је идеално за узгајање ове биљке која доноси огроман новац!

Аронија је у последње време постала изузетно популарна и све траженија, а према речима стручњака наше државе су идеалне за њен узгој.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је одлична храна због ниског садржаја калорија и високог садржаја витамина и минерала. Вло је богата антиоксидансима које садржи више него боровница, купина, малина или црна рибизла.

Саднице ароније достижу пун род у осмој години, дају до 10 килограма по жбуну, а тренутна цена је еуро за килограм прве класе. Према неким проценама по хектару може да донесе приход од чак 12.000 еура!

Неки од произвођача кажу да је прилично лако узгојити аронију у сопственој башти, а потребно је да имате мало слободног места. Није компликована за одржавање, а зрео жбун у неким условима може дати и до 17 килограма плода.

Плодови ароније садрже витамине А, Ц, Б2, Б6, Е, као и минерале: калијум, калцијум, гвожђе, манган, јод, фосфор. Аронија ефикасно прочишћава људски организам од штетних састојака и тешких метала и због тога се сматра врло корисном превентивом против малигних обољења.

Многе студије су показале да аронија има и антиканцерогено дејство, јер у великом проценту “убија” малигне ћелије тумора мозга, плућа, дојке, дебелог црева и јетре. Поред тога, аронија успорава процес старења организма и спречава развој хроничних болести.

Ова биљка је право чудо и дар од Бога, па би је требали искористити максимално, а ако се укаже прилика и да је сами садите и зарадите на њој зашто да не.

 

Извор: Курир.рс

БОНУС ВИДЕО