Србија

Чанак: Гаранције за Младића – знак да нема отклона од 90-тих

Лидер ЛСВ Ненад Чанак сматра да Влада Србије не треба суду у Хагу да упути захтев за пуштање на привремену слободу хашког оптуженика Ратка Младића, јер би Србија тиме показала да није направила отклон од политике деведесетих година, чији је Младић био „егзекутор“.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Давањем гаранција за Младића би се направио озбиљан морални пад у региону, а онда би се поставило питање како би и по којој основи Србија могла уопште да спомене злочине над Србима и злочинце у другим државама, које су учествовале у ратовима – рекао је Чанак за Тањуг.

То би, каже, било исто као када је држава својевремено плаћала милион долара за човека, Миладина Ковачевића, који је у тучи у кафани убио или бацио у кому неког у Америци, што је била будалаштина.

НОВИ ШОК ЗА СРПСКУ ВЛАСТ! Сарадник Клинтонове тражи казну за Србију због бизарног разлога

Такав криминалац треба да одговара за дело које је починио тамо где га је направио, а исто, сматра Чанак, важи и за Ратка Младића, према коме, како каже, осећа као и према Радовану Караџићу, само и искључиво најдубљи презир.

– Као официр је могао да се убије, што би било најчасније, могао је да се преда и да каже, ‘је л’ ме тражите, ту сам, немојте ми породицу дирати’, а не да му претурају по кући свако мало, а он се крије под лажним идентитетом и нешто се ту шуња около – рекао је Чанак.

Истиче да је, лично, био уверен да се Младић жив неће дати у руке Хагу.

– Здравствено стање десетина хиљада мртвих који су остали за њим (Младићем), не може ни да се побољша, нити да се погорша, али би се здравствено стање њихових рођака и пријатеља јако погоршало када би чули да је њихов ‘убица’ неко иза кога стаје држава Србија – саркастично је закључио лидер ЛСВ.

 

Извор: Tanjug

 

Бонус видео: