Србија

ЧАНАК ЖЕЛИ ДА МЛАДИЋ УМРЕ У ХАГУ! Аутономаш против гаранција владе Србије!

Чанак (Фото: Јутјуб)

Предеднике Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак очигледно жели да генерал Ратко Младић оконча живот у Хагу, јер каже да се та странка противи пружању гаранција за његово привремено ослобађање из Хашком трибунала!

Бескрупулозни аутономаш сматра да, уколико Влада Србије, одлучи позитивно то ће бити изузетно лош потез који ће нанети велику штету најпре односу са БиХ, а затим и штету на унутрашње-политичком плану у Србији

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер лигаша и пропали кандидат на пролећним председничким изборима је оценио да су „злочини Ратка Младића, највећи на тлу Европе после Другог светског рата, нанели земљи огромну срамоту пред читавим светом, а његово кукаквичко скривање низ других проблема у односу са међународном заједницом.

– Република Србија и њени грађани не заслужују да се њен крхки углед у свету ризикује због злочинца и кукавице – навео је Чанак у писаној изјави медијима.

Аутономаш тврди и да се у Србији предуго избегава суочавање са прошлошћу и, наводно, измишљају оправдања за најгнусније злочине.

– Овај потез Владе Републике Србије, изузетно би охрабрио екстремне десничаре и све оне који коче оздрављење овог друштва и европски пут ове земље. Здравствено стање Ратка Младића није и не може бити оправдање за његово ослобађање – казао је Чанак и додао да би таква одлука Владе Србије „била неспојива са политиком јачања сарадње са БиХ коју је председник Републике Србије Александар Вучић представио у Сарајеву“.

Извор: Informer.rs
БОНУС ВИДЕО:

https://www.youtube.com/watch?v=lqV_2FbqgdI