Србија

ЧЕДА: ЛДП ће учествовати у дијалогу – нећемо да будемо кукавице као неки!

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић најавио је данас да ће та партија учествовати у унутрашњем дијалогу о Косову, наводећи да институционални дијалог у овом тренутку нема никакву алтернативу и да не постоји изговор за неучествовање у њему

– Ово није дијалог о (Александру) Вучићу него о Србији и њеној будућности – оценио је Јовановић у изјави за јавност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, Косово је корен наших проблема и узрок лутања Србије, али сматра да се мора отворити и дијалог о Босни и Херцеговини, уласку Србије у НАТО, поремећеним унутрашњим односима, слободи медија и говора, промени Устава Србије.

– ЛДП ће преузети одговорност у име оних који нису ћутали о Косову, плаћајући високу личну цену одлуке да не лажу своју земљу, и разговарати са Вучићем о тим темама – поручио је Јовановић.

Он је истакао да је ЛДП на истим позицијама где су и били и да су сачекали да и они који воде земљу схвате значај унутрашњег дијалога о Косову и тражењу решења које ће нашој деци гарантовати будућност и трајни мир.

– Немамо никакво разумевање за безбројне монологе, којих је препуно наше друштво, и кукавичлук, којима се данас појединци служе да би побегли од одговорности која је пред свима нама – навео је Јовановић.
Он је најавио да ће пред људе изаћи са грађанском платформом и тражити помоћ оних од којих очекују да буду подршка идеји модерне Србије.

Јовановић истиче и да нема места политиканству, као ни политичком комфору – „од нас се очекује да преузмемо иницијативу и окупимо све оне који су годинама били клеветани због истине коју су храбро говорили“.

– Данас је прилика да се са тим ставовима иступи кроз институционални дијалог који у овом тренутку нема никакву алтернативу и не постоји изговор за неучествовање у њему – закључио је Јовановић, саопштио је ЛДП.

Извор: Tanjug
БОНУС ВИДЕО: