Издвајамо Србија

ШАПИЋ: Нисам жути лопов а ни тројански коњ СНС-а, већ озбиљна коњина која не склања…

Фото: Јутјуб

Председник општине Нови Београд Александар Шапић огласио се на Фејсбуку поводом најаве расписивања локалних избора у Београду.

Он је истакао да је Нови Београд једна од ретких општина у Србији где СНС није никад била на власти, као и да ни данас то није.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, подсетио је да је на новобеоградске изборе прошле године изашао самостално и успео да оствари најбољи избори резултат од свих учесника и “победи, у том моменту непобедиву Српску напредну странку“.

“Једини сам са српске политичке сцене који на председничким изборима 2016. године није подржао ни једног кандидата, кад су се сви за неког определили, а остале нападали и блатиили. Нисам желео да се о мени доноси суд на основу тога кога хвалим или вређам, већ на основу мог рада и резултата. Годинама се већ трудим да ми главна препорука не буде вређање других, иако видим да то сви највише воле, а настојим да без обзира што мене нападају са свих страна, не одговарам никоме небитно којој странци припадао”, навео је Шапић.

Истакао је и да се труди да буде конструктиван и позитиван и да га људима препоруче рад и резултати, а не деструкција и ниподаштавање свега што нема везе са њим.

“Једини сам још пре шест месеци рекао да нећу учествовати у политичкој пијаци након београдских избора ако ми се не укаже прилика да будем градоначелник Београда и не добијем шансу да Београд водим како ја сматрам да је исправно. Такође сам једини рекао да нећу партиципирати у београдској власти ко год да је направи, а пожелећу срећу свакоме ко у томе успе, јер ја други родни град немам и увек ћу Београду желети да буде бољи и успешнији, ко год га водио, а без обзира шта о том појединцу или организацији приватно мислио”, додао је Шапић.

Он је истакао и да је “први и за сада једини рекао да ће самостално изаћи на изборе и да се неће скривати ни иза кога по цену потпуног изборног неуспеха”.

“И поред свега овога, једни ме проглашавају ‘жутим лоповом’, а други ‘СНС тројанским коњем’ само зато јер нећу ни једном царству да се приклоним. Е, па можда су и у праву сви, и власт и опозиција, и можда и јесам не тројански коњ, него озбиљна коњина, који ни пред ким поглед не склања у страну кад га сретну, а то у животу нема цену. Остајем доследан и не мењам своје ставове како ветар дува, па макар ми ови београдски избори били последњи у животу”, закључио је Шапић

 

Извор: Б92