Издвајамо Србија

ШИПТАРИ БЛОКИРАНИ: Харадинај повукао захтев за пријем Косова у Интерпол!

Фото: Јутјуб

Након што је министар спољних послова Косова, Беџет Пацоли, изјавио да Косово размишља да повуче захтев за чланство у Интерполу због недостатка гласова, премијер Косова, Рамуш Харадинај, то је данас и учинио, преноси портал КоССев

– Поверење да Косово буде члан Интерпола већ су дале многе земље, али то није довољно да би Косову омогућило да се придружи овој светској организацији- наводи Харадинај, управо је саопштено из његовог кабинета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Као премијер Косова данас сам донео одлуку о одлагању гласања за захтев Косова за чланство у Интерполу на предстојећем састанку ове организације– истиче Харадинај.

– Захваљујем се свим косовским институцијама које су биле укључене, и у исто време се захваљујем свим међународним партнерима и позивам их све да раде за Косово, како би оно постало чланица Интерпола на следећем заседању- додао је он.

Харадинај је навео и да је чланство Косова у Интерполу „директан допринос у борби против међународног криминала и тероризма“, те и да је Косово „спремно да преузме потпуну одговорност“ као чланица Интерпола.

О чланству Косова у Интерполу требало је да се расправља на Генералној скупштини ове организације, 26. септембра, у Кини.

 

Извор: информер