Србија

ШОК ИНТЕРВЈУ МИЛУТИНА МРКОЊИЋА: Слоба је последњи озбиљан државник

Почасни председник Социјалистичке партије Србије открио је за кога би се определио између Милошевића и Вучића, да ли му смета гужва у саобраћају због радова на путевима, шта мисли о новом ауто-путу Љиг – Чачак, али и како је зарадио први хонорар.

Вучић или Слоба?

Па Слоба је последњи озбиљни државник са ових простора, па не бих да коментаришем даље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како памтите Слобу?

Као изванредног пријатеља, сјајног политичара, као дивног човека, домаћина, који је веровао својим сарадницима. Он је знао како да у тим тешким временима проведе Србију кроз то стање ратова и да донесе Србији тај фамозни Дејтонски споразум као и Резолуцију 1244.

Зорана или Веља?

Не знам ко је Зорана. Веља је добар инжењер.

Смета ли Вам гужва у саобраћају због радова у граду?

Смета јер је то доказ старих времена када се пред сваке изборе дешава нешто у граду и онда се ствара паника. За мене су радови у граду били дозвољени до 1. септембра. Тада крај. Тада почиње школска година, иду деца у школу и нема гужве. А ово је сувише велико силовање да стварно мислим да је последица крајњег недостатка стручности у структурама града који тај посао воде.

Како сте задовољни ауто-путем Љиг-Чачак?

Врло сам задовољан и подсећам да све оно што се данас гради на ауто путевима, коридорима 10 и 11, је започето у мандату владе у којој сам ја био министар, и у мандату владе Мирка Цветковића. задовољан сам јер посао иде и само не треба уносити панику међу грађевинаре од стране министара који шетају и праве буку, него пустити људе да заврше посао.

Где се склапају бољи послови у кафани или кабинету?

Моје искуство је да се то углавном ради по кафанама, и не само код нас него и у свету. Највеће послове у свом мандату сам правио у кафани.

Кад би се снимао филм о вашем животу који би то жанр био?

Добро нећу да кажем порнографија, али то би била нека ријалити забава. Јер мој живот је углавном везан за градилишта и терене што је једна озбиљнија ствар и кафане што је друга неозбиљнија ствар која даје тај деодољив шарм ријалитија мом животу.

Како сте зарадили први хонорар и како сте га потрошили?

Пошто нисам био баш најбољи студент, иако сам на врем езавршио све 4 године, отац ме је натерао да одем једно време у Немачку код стрица. Тамо сам носио џакове месец, два дана. Одмах сам се вратио и завршио школу.

И за крај, да ли бисте заиста дали душу ђаволу за мерак?

Већ сам дао душу ђаволу, право да вам кажем јер има једна стара пословица – Ко се са певаљком дружи, сахрањује га општина. Неће Бекута да се наљути…

Извор: Kurir.rs/rs.sputniknews.com