Издвајамо Србија

ЈАКА ОЛУЈА ПОГОДИЛА И СРБИЈУ: Ветар чупао дрвеће, стабла уништавала аутомобиле – ПОТПУНИ КОЛАПС (ФОТО/ВИДЕО)

Невреме које је у овом тренутку погодило Прокупље изазвало је потпуни колапс. Ветар огромне јачине ломи дрвеће, а саобраћај је готово немогућ. Најгоре је што је стигло сасвим изненада, па је град, с обзиром да је данас вашар препун.

– Одједном се смрачило и почело да дува, а аутомобил испред мене само што није разбило дрво које је пало на сред пута. Већ десет минута покушавам да прођем деоницом од две стотине метара- каже један Прокупчанин.
Колика је штета направљена, знаће се тек када олуја престане, а надлежни саветују да се без преке потребе не излази наполје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Читаоца Курира Ј. С. и троје његових пријатеља секунде су вечерас делиле од можда и кобних последица пошто је огромна грана дрвета услед јаког ветра пала на клупу на којој су седели. Драма се одиграла у новобеоградском блоку 64 у Гандијевој улици код броја 55а.

– Нас четворо смо, као и обично, шетали предвече и сели на клупу да мало одморимо. Убрзо је почела да пада киша и да дува јак ветар, а само што смо устали зачуо се ударац. Велика грана је пала преко клупе на којој смо били неколико тренутака пре тога. Срећом, сада се све завршило без последица, али је проблем у томе што се ово не дешава први пут. Већ неколико пута слично се десило и раније, па апелујемо на дежурне службе да изађу на терен и реше тај проблем. Неко ће, не дај Боже, настрадати ако се тако настави – казао је за Курир Ј. С.

 

На Новом Београду јак ветар је чак почео да ломи гране дрвећа које су попадале по паркираним аутомобилима, а забележени су случајеви и обарања саобраћајне и грађевинске сигнализације. У улици Душана Вукасовић је поломљено дрво уништило аутомобил

На другом крају града, у општини Гроцка, дошло је чак до краћег нестанка електричне енергије.

 

Фото: Фејсбук принтскрин

Извор: Курир.рс