Издвајамо Свет

ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН! ТУРЧИН (48) УБИО СРПКИЊУ (30) У НЕМАЧКОЈ: Девојку ударао у главу до смрти!

Турски држављанин полицији пријавио смрт, али убрзо приведен као осумњичени за убиство. Злочин се догодио у Инголштату, у згради у којој живе социјално угрожени становници

ИНГОЛШТАТ – Тридесеттрогодишња држављанка Србије убијена је прошлог уторка у немачком граду Инголштату. Како су навели локални медији, њу је ударцима у главу усмртио бивши дечко, четрдесетосмогодишњи Турчин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српкиња, чије име се не наводи, према наводима медија, становала је у комплексу зграда за социјално угрожене становнике. Њено тело је откривено у стану, а након тога је њен бивши дечко приведен и задржан у притвору.

Био мртав пијан

– Мотив убиства још увек није познат. Она се у Инголштат доселила као дете и ту и одрасла. Турчин који је осумњичен за убиство пријавио је полицији смрт девојке око девет часова увече, али након тога је приведен као најсумњивији – наводе немачки медији.

Како се наводи, осумњичени је током привођења био видно пијан и није могао да говори.
– Када су га суочили с доказима, и након унакрсног испитивања, одлучио је да се брани ћутањем – преноси штампа.

Након што су лекари навели да девојка није умрла природном смрћу, тело је упућено на обдукцију.
– Резултати аутопсије стигли су дан касније и у извештају се наводи да је она усмрћена ударцем тупим предметом у главу. Полиција је осигурала место злочина и узела и друге трагове за форензичку анализу. У складу са законом, тужилаштво је укључено у истрагу овог злочина – саопштио је полицијски портпарол.

Наводно, ухапшени Турчин је локални бескућник који је недавно избачен из насеља у ком је Српкиња становала. Комшије настрадале девојке описале су је као добру особу, док за њега нису имали речи хвале.

Проблеми с бившим момком

– Она је имала проблема с бившим момком, недавно су се расправљали. Након тога видели смо плаву масницу око њеног ока – испричали су познаници пара.

Комшије су потврдиле да нису чуле ништа сумњиво у време кад је девојка настрадала. Они су после злочина испред врата њеног стана запалили три свеће и оставили дирљиву поруку „Била си и остаћеш заувек у нашим срцима“. Поруку је потписало осморо пријатеља убијене девојке.

Социјално угрожени
УТОЧИШТЕ ЗА ИЗГУБЉЕНЕ ДУШЕ

Немачки медији комплекс зграда у којима је српска држављанка становала описују као „уточиште за људе којима не иде најсјајније у животу“.

– У пет зграда станује 64 људи. Од тога се ту налазе 23 жене и 41 мушкарац. Реч је о становницима који немају посао, а ни место за становање – наводе медији.
Извор: Курир / Јелена Ивић

БОНУС ВИДЕО