Издвајамо Свет

ЈУЖНА КОРЕЈА ШАЉЕ ОДРЕД СМРТИ ДА УБИЈЕ КИМА НАКОН ПРЕТЊЕ: Ако УН и САД пооштре санкције СРАВНИЋЕМО ВАС!

Министарство одбране Јужне Кореје оформиће специјалну јединицу војника и агената чији је задатак да одрубе главу Ким Џонг Уну, објавио је „Њујорк тајмс“. Ти специјалци ће се бавити и шпијунажом

Јужна Кореја спрема убиство вође Северне Кореје Ким Џонг Уна како би га спречила да развија свој нуклеарни програм, објавио је амерички лист „Њујорк тајмс“. Војска те земље планира да оформи јединицу елитних специјалаца и тајних агената чији ће задатак бити да се инфилтрирају у Пјонгјанг и на крају Киму одсеку главу! Те детаље открило је министарство одбране у Сеулу како би утерало страх у кости севернокорејском лидеру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шпијунираће Кимове базе

О новој специјалној јединици говорио је министар одбране Јужне Кореје Сонг Јунг Му. Он је открио појединости након што је Ким извео последњу пробу интерконтиненталне ракете.

– Нова бригада имаће између 1.500 и 3.000 војника и обавештајаца. Ми је зовемо и „јединица за сечу глава“ јер њени чланови имају задатак и да диктатору Ким Џонг Уну одрубе главу. Међутим, они вежбају Кимово убиство и на друге начине – рекао је Јунг Му.

Има кец у рукаву
Тешко је да држава која нема нуклеарно оружје може застрашити диктатора који има такав арсенал
Парк Хви Рак,
војни аналитичар

Министар је додао да ће јединица бити активна најкасније до краја ове године.

– Наши специјалци тренираће да током ноћи непримећено пређу границу и упадну на тло Северне Кореје. Задатак ће им бити и да наруше ваздушни простор суседне државе хеликоптерима и користе их за шпијунажу. Ким и његово руководство ће им бити на мети сваки дан. Тај диктатор више неће моћи да дише пуним плућима – казао је министар.
У складу са тим, циљ бригаде је и да унервози Кима до те мере да он на крају пристане на преговоре у страху за свој живот.

– Јужна Кореја нема свој нуклеарни арсенал. Зато ћемо натерати руководство Пјонгјанга да се плаши наших професионалних убица – појаснио је министар.

Тотална параноја

Међутим, стручњаци сумњају да ће претње одредом смрти успети да зауставе лидера Северне Кореје.

– Не памтим да је било која влада објавила стратегију убиства лидера неке друге земље. Међутим, Сеул очигледно жели да Ким постане параноичан. Ипак, сумњам да ће се то десити – рекао је војни аналитичар Универзитета Кукмин у Сеулу Парк Хви Рак.

Он је казао да није сигуран чак ни колико Ким стрепи од Америке, савезника својих јужних суседа.

– Тешко је да држава која нема нуклеарно оружје може застрашити диктатора који га има. Американци стално поручују да ће својим оружјем помоћи Сеулу. Ипак, нисам сигуран да би САД пришле у помоћ ако би Ким директно угрозио њихову територију – објаснио је стручњак.

Ким: У инат ћу усавршити арсенал!

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун запретио је јуче Америци да ће, уколико настави да му уводи санкције, у том случају усавршити и још брже привести крају свој нуклеарни програм.

– Ако САД и УН наставе да пооштравају санкције, у инат ћемо што пре завршити програм и сравнити вас све са земљом – запретио је Ким.

Иначе, стручњаци су проценили да Ким има стотине балистичких ракета, од којих су многе интерконтиненталне.

 

Извор: Информер