Здравље

ОРГАНИЗАМ ВАМ ШАЉЕ ПОРУКУ: 10 знакова да карцином можда расте у вашем телу! Број 4 многи занемарују!

Знакови који указују на рак често буду неоткривени јер могу бити врло мали, а људи их примете кад постане прекасно. Заправо, већина људи осећа се добро док доктори не утврде правилну дијагнозу.

Знајући како препознати знакове рака је од највеће важности када је у питању спречавање и одговарајуће лечење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

1. Свраб коже
Тело третира рак као стране бактерије и имунолошки систем се бори уз помоћ белих крвних зрнаца. То доводи до повећања протока крви у подручјима где ћелије рака напредују, што узрокује сврбеж коже, црвенило, стезање и промену боје.

2. Промене у мокрењу
Било каква промена у мокрењу, као што су присутност пене, крви, мириса и боја може указивати на рак, те се обратите доктору.

3. Промене у гласу
Рак гркљана може утицати на висину и тон вашег гласа. Стога, ако приметите било какве промене у свом гласу, то може бити знак да тумор расте у вашем телу.

4. Ране које не зарастају
У случају да вашој рани треба пуно времена да се излечи, то може бити знак рака. Објашњење за то је да се рак узима као приоритет од стране имунолошког система и одбрана се фокусира на рак, а не на рану.

5. Кашаљ
Многе врсте рака могу узроковати упорни кашаљ, као што је рак грла, плућа, па чак и желуца. Проверите своје здравље што је пре, у случају упорног кашља.6. Крварење
Ако имате необјашњиво крварење које се не приписује менструалном циклусу, проверите се! Свако крварење из матернице, брадавице или других органа тражи помоћ доктора.

7. Кврге у устима или на језику
Беле боје кврга на десни, грлу или унутар уста може бити знак рака. Посаветујте се с доктором у случају да имате било који од наведених.

8. Груда испод коже
Добар начин да се види ако имате било какве промене јесте дотакнути површину и тражити нешто необично. Испипајте делове тела као што су прса, пазух,стомак, кожа, грло и тестиси. То је врло важно јер омогућава откривање било какве промене пре него што се развије у веће туморе.

9. Промене у столици
Било која врста промене која траје више од два дана, као што је крв у столици, може бити знак рака дебелог црева. Обратите пажњу на знакове као што су затвор, пролив, тамније боје столице, слуз, бол, или светлије боје столице.

10. Губитак апетита или проблеми с гутањем
Све што инхибира функцију пробавног процеса је питање од важности јер утиче на телесну способност да се прехрани из хране коју конзумирамо.

Извор: Kurir.rs/ljepotazdravlje.com

БОНУС ВИДЕО:

https://www.youtube.com/watch?v=tc5iu2yIF6c