Србија

Поверљив документ ЦИА и БНД из 1977: После цепања СФРЈ и поделе на колоније, ево шта би остало од Србије (ФОТО)

Тајни документ ЦИА, са ознаком ПОВЕРЉИВО, који је наводно сачињен у Минхену 1977. године између агената америчке обавештајне агенције и немачке БНД предвиђа поделу СФРЈ на колоније.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У распаду друге Југославије многи теоретичари и историчари виде утицај тајних служби, пре свега оних са Запада. Управо документ који се појавио на друштвеним мрежама, показује да договор америчке ЦИА и немачке БНД обавештајне службе, према којем ће СФРЈ бити подељена на три колоније, односно интересне сфере и крање крњу независну Србију. Сличан модел поделе био је направљен и током Другог светског рата.

На друштвеним мрежама се појавио тајни документ ЦИА, са ознаком ПОВЕРЉИВО, који је наводно сачињен у Минхену 1977. године између агената америчке обавештајне агенције и немачке БНД.

Према том документу, Социјалистичку Федеративну Републику Југославију велике силе би поделиле на следећи начин:

– Словенија, континентална Хрватска, Истра, као и западна и северна Босна и Херцеговина припале би Немачкој и били би њена колонија;

– Југ Хрватске, Далмација, Црна Гора, Косово и Метохија, део Рашке области, југ Србије и Македонија припале би САД и били би њена колонија;

– Војводина без јужног Баната би припала Мађарској и била би под њеном окупацијом;

– Независној Србији при припали остаци данашње територије, тачније централна Србија без југа Србије и део Војводине око Панчева и Вршца.

Иначе, ЦИА је распадом Југославије бавила још почетком 70-их година прошлог века, читавих 10 година пре смрти доживотног и неприкосвновеног лидера СФРЈ – Јосипа Броза Тита.

Из њих се може прочитати интригантан извештај, који говори о јачању децентрализације и предвиђа да због тога није јасна „стабилност у посттитовском раздобљу“. Наиме, карте СФРЈ појављују се од 1981, након Титове смрти јер је ЦИА још 1970. била свесна тога да ће се Југославија распасти.

Подела Југославије на интерсне сфере већ је једном била учињена у историји. Окупацију и поделу Југославије у Другом светском рату (1941. године) извршиле су немачке, италијанске, бугарске и мађарске окупационе снаге. У складу са политиком сила Осовине, Југославија је тада фактички ликвидирана као држава.

Окупатори су, супротно међународном праву, у централним деловима земље формирали три државна протектората (марионетске државе) – Независну Државу Хрватску, Недићеву Србију и Независну Државу Црну Гору, у којима су југословенски народи задржали неки вид квази-државности у новом Хитлеровом поретку, док су периферни делови Југославије једноставно анектирани од стране суседних фашистичких држава – Немачке, Италије, Мађарске, Бугарске и Албаније (која је и сама била италијански протекторат).

 

Извор: Telegraf.rs

 

Бонус видео: