Србија

СТАМАТОВИЋ ОТКРИВА: Вучић гази Устав, одустаје од Косова и окреће леђа Русији

Изјава Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора Здравe Србијe (ЗС), поводом најновијих преговора у Бриселу, у којима су учестовали председник Србије Александар Вучић и Хашим Тачи.

 Иако је Влада Србије та која, према Уставу, утврђује и води унутрашњу и спољну политику земље, а не председник Републике, самозвани велики вођа је и јуче, додворавајући се Могеринијевој и Тачију, урадио оно што није у његовој надлежности – ушао је у разговоре о „дугорочним односима Срба и Албанаца“ – што се, с обзиром на поруке које су стигле из три балтичке земље чланице ЕУ и Пољске, не може тумачити никако другачије него као пристанак да се разговара о неком статусу Косова изван Србије, као и о прекидању посебних веза наше земље са Русијом – изјавио је председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, поводом најновијег чина кршења Устава од стране председника Србије Александра Вучића.

– Вучић је, без пардона, пристао да, до 17. октобра, укине правосудни систем Србије на Косову, а ако је веровати Тачијевом кабинету, јуче је, противуставно и изван сваког мандата грађана Србије, пристао и да разговара чак и о „окончању дијалога завршним споразумом“, а шта то може да, у оваквој констелацији снага у Бриселу, буде осим онога што ЕУ захтева – потписивање правнообавезујућег споразума са НАТО државом Косово! Ми, грађани Србије, већ два месеца чекамо да нам Вучић одговори шта му је тачно Могеринијева одговорила на његово питање „када ће Србија ући у ЕУ“ које јој је поставио још 3. јула, а он се и даље спрда са народом не говорећи му сурову истину: да ћемо у ЕУ, некада, можа и да уђемо, али тек ако се претходно одрекнемо Косова и Метохије и окренемо пушчане цеви према братској Русији! – казао је Стаматовић, упозоравајући да, на мала врата, режимска пропаганда већ спинује јавност за „неопходност хармонизације наше спољне и безбедносне политике“ са одговарајућом заједничком (читај: антируском и антисрпском) политиком ЕУ.
Извор:  srbin.info

БОНУС ВИДЕО:

https://www.youtube.com/watch?v=yZaQP2YB4NY

loading...
Loading...