Србија

Албанија рекла „НЕ“ Косову! ШИПТАРИ РАЗОЧАРАНИ!

Фото: Pixabay.com

Албанија је рекла “НЕ” Косову на захтев Приштине да грађанима Косова додели албанске пасоше јер грађани Косова неће да трпе што су изоловани од остатка Европе.

 

Екипа Прве телевизије је истраживала шта се крије иза молбе Хашима Тачија албанском председнку: Стварање велике Албаније или је у питању чист очај?

ДА ЧОВЕК ЗАПЛАЧЕ – СВАКА ЧАСТ ЉУДИНО! Амир Реко је спасао 45-ро Срба, иако су три дана раније побијени његови

Исто је црвен ко српски, има препознатљивог двоглавог орла. Са њим се може пут под ноге и знајући то, Хашим Тачи је затражио од Иљира Мете да грађанима Косова омогући да постану и држављани Албаније

“Али је овде суштина у томе да ипак постоје те идеје које се залажу за што ближе повезивање Тиране и Приштине, не бих да кажем, али личи на стварање једне државе”, сматра шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

На тај потез Тачи се одважио јер како каже Европа Косоваре држи у изолацији. А у ствари, Приштина као и раније Београд мора да испуни два услова да би добила безвизни режим: да већ једном заврши демаркацију границе са Црном Гором и оно теже – настави борбу против организованог криминала и корупције. Из Тиране им поручују да домаћи из Брисела мора да се уради

“Али да Албанија свима да држављнаство то није решење, само би још више закомпликовало ситуацију. Ја разумем фрустрацију косовских лидера, ово је више потез очајника него прави предлог. Не вреујем да је Тачи мислио озбиљно”. каже Ремзи Лани, с Албанског института из Тиране.

Немају само Албанци тај проблем, већ и Срби са Косова. Ни они немају српски пасош, ни они не мрдају даље од свог дворишта. држављанство и друге изводе морају да ваде у Нишу, па се често одјављују и фиктивно пријављују по адресама по Србији. Дакле, мука је и једнима и другима.

“Мислим да је то опет један апел да се да се решава питање Косова и тих неких конкретних животних питања. Без тог полтичког решења, то мора да се решава”, сматра
Хедвиг Морваи, из Европског фонда за Балкан.

Огроман број страних авиона и бродова на руским границама

Интересантно је да су Албанци до сада својим сународницима на Косову изашли у сусрет, тако да они уз личну карту прелазе границу, а деле и столицу и сто по амбасадама и конзулатима, али пасош, он је изгледа већ скупља роба.

Фото: Pixabay.com
Извор: Prva

Loading...