Србија

Амерички амбасадор прозвао Вулина: „Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца“.

Београд — Амбасадор САД у Србији Кајл Скот поделио на свом профилу на Твитеру текст “Вашингтон поста” с насловом “Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца”.

Скот је написао да “месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом”.

Наиме, приложени текст бави се говором који је министар одбране Александар Вулин одржао у суботу у Нишу, где је, између осталог, навео да је “прошло време стида” и да “наступа време тихог поноса када Србија негује и чува успомене на све који су је бранили”.

Loading...

Вулин је тада рекао да су сви који су бранили Србију “најхрабрији међу храбрима”, мислећи и на присутног генерала у пензији Владимира Лазаревића, који је био осуђен, а затим пуштен на слободу после одслужене две трећине казне у Хашком трибуналу.

У тексту се наводи да је Вулин “похвалио осуђеног ратног злочинца због његове улоге против интервенције НАТО-а на Косову 1999. године”.

У листу је оцењено да овакве опаске министра Вулина све више илуструју пораст пркоса и ината Србије према Западу, као и да Србија званично тражи чланство у Европској унији, али се истовремено приближава и свом дугогодишњем савезнику Русији.

“Нажалост, месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом”, написао је на све то амерички амбасадор на свом званичном налогу на Твитеру.

Извор: Tanjug
Loading...
loading...
loading...