Спорт

БОЉЕ БИТИ НАЦИСТА, НЕГО АНТИФАШИСТА! Двоструки аршини светске и европске куће фудбала!

ФИФА казнила ФС Немачке са 28.000 евра, јер су навијачи на мечу са Чешком узвикивали нацистички поздрав „Зиг хајл“, док је Легија из Варшаве због подсећања на историју морала у касу УЕФА да уплати 35.000 евра

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нацистичко понашање навијача боље пролази код челника ФИФА и УЕФА од оних који изражавају антифашистичке ставове! Судећи по казнама које су изречене националним савезима и клубовима, очигледно је да светска и европска фудбалска федерација немају исте аршине, а најбољи примери за то су ФС Немачке и Легија.

ИСТРАНИ УДАРИЛИ НА УСТАШЕ, СРБИ ЋЕ ИХ ПОДРЖАТИ: Затвор за оне који пропагирају кољаче из Јасеновца и НДХ!

Наиме, „панцери“ у касу ФИФА мораће да уплате 28.000 евра, јер су њихове присталице узвикивале познати нацистички поздрав „Зиг хајл“ на утакмици против Чешке (2:1) почетком септембра, у оквиру квалификација за Светско првенство у Русији. Око 200 навијача Немачке је том приликом ометало интонирања химне, а вређали су и свог нападача Тима Вернера.

Вређали и Вернера

То је разбеснело и фудбалере, а посебно је љут тада био Матс Хумелс, дефанзивац „панцера“.

– Ово је катастрофа. Таква подршка нам не треба. То нису навијачи, већ хулигани који са фудбалом немају никакве везе. Почели су још током минута ћутања, заиста је било ружно, све време су вређали Вернера, а онда су почели да узвикују та срања, те нацистичке пароле. Ми се од таквих дистанцирамо и зато нисмо ни отишли да их поздравимо на крају утакмице. Нисмо ни помишљали на то јер нам такве глупости уопште нису потребне – поручио је Хумелс после меча против Чешке.

У овој причи много горе је прошао клуб из Варшаве, чији су фанови познати по борби против фашизма, али због честих суспензија већ годинама воде рат против УЕФА.
Тако је Легија почетком августа кажњена са чак 35.000 евра због кореографије на мечу са Астаном, у квалификацијама за Лигу шампиона. Навијачи пољског шампиона су том приликом подсетили на историјску чињеницу и страдање свог народа у Варшавском устанку.

На трибини је била развијена велика застава, на којој немачки војник у једној руци држи главу детета, а у другој пиштољ, а испод порука: „Током Варшавског устанка Немци су убили 160.000 људи. Хиљаде међу њима била су деца.“

Хомофобија најтежи прекршај
Поред Немачке, још неколико савеза мораће да напуни касу ФИФА, а све због хомофобичног понашања навијача својих националних тимова. То су Аргентина (56.750 евра), Панама (43.660), Чиле (30.560), Уругвај (21.830), Еквадор (17.460), Мађарска (17.460), Бразил (8.700) и Мексико (8.700). Такође, ФС Уругваја је кажњен са 39.290 евра због нереда на утакмици против Турске, а исту суму платиће и федерација Ирана због инцидената на мечу са Сиријом.

Рат се наставља
Челници европске куће фудбала сматрали су да је то уплитање политике у спорт, изрекли су новчану казну, а две недеље касније добили су и одговор.

ПЛАТА ОД 1.600 ДО 2.000 ЕВРА, ПЛУС СМЕШТАЈ: У овом чаробном пределу траже 30.000 радника са Балкана

Током меча против Шерифа у квалификацијама за Лигу Европе најватреније присталице Легије направиле су кореографију на којој је свиња са џаком пара представљала челнике УЕФА. Испод је стајао транспарент на којем је писало „И 35.000 евра иде до…“. Уследила је нова казна – 50.000 евра и затварање северне трибине у Варшави на наредном европском мечу!

 

Извор: Informer.rs