Издвајамо Србија

БУДИМО ПОНОСНИ НА ВОЈСКУ СРБИЈЕ: Ево шта вас 20. октобра очекује на паради СЛОБОДА 2017 (ВИДЕО)

loading...

Проба за војну параду која ће бити одржана 20. октобра поводом Дана ослобођења Београда одржана је данас на аеродрому у Батајници, а министар одбране Александар Вулин позвао је све грађане да дођу, увеличају прославу и “виде колико је напредовала њихова земља и војска” 

Он је истакао да су данас у Београд дошли и пилоти из руске аеро групе “Стрижи” који ће извести део свог програма од чега неке тачке први пут ван територије Русије.

– Наша публика ће имати сјајну прилику да се увери у њихове летачке способности. Наше ваздухопловство је снажно, напредује и дуго нисте могли да видите оволики број ваздухоплова на једнон месту, сви способни, у ресурсу и спремни – рекао је Вулин.

Он је рекао да све припреме теку по плану и да грађани имају разлога да “буду поносни на своју војску”

Руководилац приказа “Слобода 2017” бригадни генерал Душко Жарковић рекао је да је “људство изузетно мотивисано” и да ће бити опремљени најсавременијом опремом.

– Моћи ће да се види људство из пројекта 1500 са саврененом опремом, борбена средства и авиони МИГ 29. Биће реализована и вежба уз учешће припадника специјалне бригаде, копнене војске и ратног ваздухопловства – рекао је Жарковић.

Он је додао да ће у програму учествовати 30 ваздухоплова, као и да ће у једном од хангара бити изложена сва средства наоружања Војске Србије које ће посетиоци моћи да разгледају

На данашњој проби приказано је принудно уземљење ваздухоплова који су отели терористи и оштетили га, након чега се пилот катапултирао.

Уследила је акција трагања и спасавања пилота, након чега терористи заузимају објекте по аеродрому и настаје талачка криза.

Након тога, приказано је дејство специјалних јединица које диверзантским препадом са земље и из ваздуха решавају талачку кризу.

Поред тога, приказан је и налет авиона, дефиле војске, борбених и полицијских возила.

Из Војске апелују да сви заинтересовани грађани на параду у петак дођу градским превозом, јер на аеродрому и у околини неће бити паркинга за приватна возила.

Три капије на које ће посетиоци моћи да уђу на аеродром биће отворене 20. октобра од 9 часова на страни на којој се налази пут Батајница – Нова Пазова.

 

 

Извор: Тањуг / Информер.рс

Loading...
loading...
loading...