Србија

ВЕСИЋ: После свих његових лажи и пљачки, КО ЈОШ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ ЂИЛАСУ?! (Видео)

Драган Ђилас је 2013. године хвалио “Београд на води” о чему постоји видео снимак, претходно је 2012. године нападао овај пројекат, а сада му “Београд на води” поново не ваља, рекао је данас градски менаџер Горан Весић

 

Он је гостујући на ТВ Пинк коментарисао снимак у коме Ђилас пројекат “Београд на води” са метроом означава као један од највећих градских пројеката.

ВЛАДИМИР ПУТИН: ЕУ је покренула талас сепаратизма признавањем Косова, један од последица је Каталонија!

– Пре пар недеља имали смо сличну ситуацију са фонтаном на Славији јер је објављен снимак из 2012. године на коме Ђилас показује пројекат и говори да ће фонтана бити музичка и са расветом, да би данас нападао фонтану коју смо ми изградили!? Ко може да верује таквом човеку? То показује није доследан, да нема став и мишљење већ ради смо онако како му је када политички корисно – рекао је Весић.

Весић је истакао да то говори и какава је власт била у то време.

– Ђилас, Шутановац и Шапић припадају истој политици. Сви они су били председници Градског одбора Демократске странке која је у разним периодима водила град. А њихова политика може да се сведе на једну реченицу – пљачка грађана – каже Весић.

Он је подсетио да је Ђилас задужио град за 1,2 милијарду евра односно око 700 евра по глави становника.

– Хвали се обдаништима, а само породиљама и трудницама је остао дужан 400 милиона динара. Хвали се да је давао по 50.000 динара, ми незапосленим породиљама дајемо 35.000 а запосленим 10.000 динара, али им то исплаћујемо у дан, не лажемо их и нисмо им дужни по годину дана као што је био Ђилас. Тако како је Ђилас радио можете да обећавате шта год хоћете, а да никада не плаћате – рекао је Весић.

Поводом тврдње Ðиласа да су у његово време стручњаци водили јавна предузећа, Весић је прочитао колико је директора имала “Градска чистоћа”.

– Ово предузеће је у његово време имало генералног директора, заменика генералног директора, два извршна директора, три помоћника генералног директора, 12 саветника генералног директора, осам директора сектора, 20 помоћника директора сектора и једно четрдесетак руководилаца служби. Тако је изгледало професионално руковођење предузећима – рекао је Весић и указао да су тада сва градска предузећа имала губитак од 1,5 милијарде динара.

– А кад имате губитак у јавним предузећима то се надокнађује из буџета, то плаћају грађани. Данас ова предузећа у Београду имају добитак од 4,5 милијарди, то се враћа у буџет, од тога се финансирају а та средства иду социјалним категоријама, за породиље, труднице, граде се обданишта, школе. Значи та иста јавна предузећа у време овог великог стручњака и технократе који зна да ради са јавним преузећима су правила губитак – каже Весић.

Он је подсетио на аферу подземних контејнера коју Ðилас не сме да помене.

– Купљено је 950 подземних контејнера који су зарђали и за које је дато пет милиона евра, и још шет милиона евра за укопавање и за камионе који треба да их празне. Сада морамо да мењамо све те контејнере, већ смо 800 заменили и то опет иде о трошку грађана – напоменуо је Весић.

Он је истакао да се Београд дефинитивно мења и да је покренут замајац инвестиција.

– У овом тренутку у Београду имамо преко 1.100 градилишта, ако рачунамо и општинска градилишта, што креира и нова радна места. Ова градска власт се не задужује као Ðилас, али имамо новац да реновирамо фасаде и паркове, а следеће године почиње реконструкција Кнеза Милоша и Трга Републике, као и наставак реконструкције парка Ушће, који ће гондолом бити повезан са Калемегданом – навео је Весић и додао да се град више не шири према периферији већ се спушта на реке.

Поводом интервјуа Драгана Ðиласа за “Недељник” градски менаџер је рекао да су Ðилас, Шапић и Шутановац били председници Градског одбора Демократске странке те да они не могу понуде ништа ново осим онога што су радили до 2012. године.

– Због тога ми је и драго што ће се они кандидовати, јер грађани без икаквих проблема могу да виде разлику. Могу да виде разлику у новим фасадама, у финансијској стабилизацији града, могу да виде разлику и у броју градилишта, у броју радних места са наше стране и афере, задуживање и пљачку народа са њихове стране – истакао је Весић.

Он је подсетио да је незапосленост у Београду први пут после 10 година спала испод 100.000 и износи 89.000.

ФЕЈСБУК УВЕО НАЈВЕЋУ ПРОМЕНУ ИКАДА! Корисници у паници, ова новина се ником не свиђа

– Незапосленост пада јер се у Београду гради и инвестира се. Отварају се нова радна места, а 66.000 грађана је запослено од почетка године и то највише у сектору услуга и грађевинској индустрији. Све је то директно повезано са пројектима који се раде у граду, пошто се гради грађевинска индустрија има посла, с обзиром на то да се туризам развија, значи развија се сектор услуга – навео је Весић.

 

Извор: Telegraf.rs / Informer.rs