Издвајамо Свет

ВОЈНИ ЕКСПЕРТИ ЗАПРЕПАСТИЛИ КОНГРЕС: Ким је у стању да уништи електро-систем САД и убије 90% Американаца!

Фото: Јутјуб

У извештају који су за Конгрес САД припремили војни експерти упозорава се да би само један моћни електромагнетни импулс, који би могао да буде изазван севернокорејском нуклеарном експлозијом, био фаталан

Шеф Пентагона Џејмс Матис упозорио је Северну Кореју да ће свако могуће коришћење нуклеарног оружја наићи на масивни војни одговор Сједињених Држава.

Фото: Јутјуб

Агенција Блумберг тврди да број погинулих у првим данима рата – чак и ако се Пјонгјанг одлучи за класично наоружање – може бити од 30.000 до 300.000

Налазећи се у Сеулу, амерички министар одбране одмах је изговорио додатно упозорење:

– Не правите грешку! Сваки напад на Сједињене Државе или наше савезнике биће – разбијен! Никада нећемо признати Северну Кореју за нуклеарну силу – поручио је Матис.

Да је све баш просто – не би Матис овако претио. Пјонгјангу би све било јасно и без крупних и претећих речи.

Можда је део одговора у извештају који су за Конгрес САД припремили војни експерти. Јер, у њему се, поред осталог, упозорава да би само један моћни електромагнетни импулс, који би могао да буде изазван севернокорејском нуклеарном експлозијом, у теоку једне године могао довести до избацивања из функције на неодређено време америчког електроенергетског система и до погибије – током једне једине године – до 90 одсто становништва САД.

Како преноси портал Бизнис Инсидер, аутори тог извештаја чак наглашавају да Северној Кореји за то нису потребне чак ни интерконтиненталне балистичке ракете.

Амерички експерти прогнозирају и да би брзо дошло ескалације конфликта и да би у њега могли да буду увучени Јапан, Кина и Русија.

Наводно би му за то биле довољне и ракете-носачи којима преко Јужног пола може нуклеарно оружје “добацити” до САД и активирати га нас њиховом територијом.

Америчка агенција Блумберг, тврди да се у истом извештају, припремљеном за Конгрес САД, упозорава да број погинулих у првим данима рата – чак и ако се Пјонгјанг одлучи за класично наоружање – може бити од 30.000 до 300.000!

Као објашњење се наводи да је на граници између две Кореје сконцентрисана артиљерија која је у стању да испаљује до 10.000 пројектила у минути.

Амерички експерти прогнозирају и да би брзо дошло ескалације конфликта и да би у њега могли да буду увучени Јапан, Кина и Русија.

Ако би рат потрајао, у њега би и са војницима ступиле и САД, што би значило “ризик великих губитака”.

Пјонгјанг је 3. септембра објавио да је успешно испробао хидрогенску бомбу.

 

Извор: Факти.орг

loading...
Loading...