Србија

ВУЧИЋ БЛИЗУ ОДЛУКЕ: Србија уз београдске иде и на ванредне парламентарне изборе?

Лидер Социјаистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да су предстојећи београдски избори веома важни и да нема ништа против да заједно буду расписни и ванредни парламентарни избори у Србији, уколико је то потребно.

 

Он је за руски „Спутњик“ рекао да одлуку о томе треба да донесе председник Србије Aлександра Вучић, а да ће СПС подржати „сваку његову одлуку“.

Дачић који је потпредседник Владе и министар спољнх послова Србије, рекао је да ће београдски избори „сигурно заокупити велику пажњу“.

Амерички експерт без длаке на језику о руском оружју

„Ми смо спремни за изборе, без обзира за кад буду расписани. Немам ништа против да буду и парламентарни избори, уколико постоји разлог за њихово расписивање, али о томе свакако одлуку треба да донесе Вучић“, рекао је Дачић.

Дачић: Водићемо се интересима Србије у случају центра у Нишу

Он је најавио да ће шеф руске дипломатије Сергеј Лавров посетити Србију 23. фебруара идуће године, поводом 180 година од успостављања дипломатских односа Русије и Србије.

Упитан о „притисцима Запада“ у вези са српско-руским хуманитарним центром у Нишу, Дачић је рекао да ће се у вези с тим „Србија руководити сопственим интересима“.

„Када говоримо о имунитету (за особље центра), треба поново рећи да он није дипломатски, већ је на нивоу службеника у амбасадама – то је дефинисано Бечком конвенцијом. Центар у Нишу је оправдао постојање“, рекао је министар.

Напоменуо је да „Србија има у виду све притиске“, а „то имају у виду и наши руски партнери“.

„Србија ће се пре свега руководити својим интересима у доношењу ових одлука. Кад је реч о (центру у) Нишу, та одлука још није донета. Aли ће свакако морати да буде у наредном периоду“, рекао је Дачић.

Навео је и да тај „центар једноставно више овако не може да постоји, јер неће имати средства“.

„Рад се финансира из буџета Руске Федерације и од српских средстава. Aко Центар није комплетиран, као што је сада случај, биће исцрпљени ресурси дати на почетку, када је формиран, тако да је за његов даљи опстанак неопходно донети одлуку. У сваком случају, или ће постојати или треба да се расформира“, рекао је Дачић.

ЕВРОПУ СТИЖЕ КАЗНА ЗА КОСОВО! Јуче Косово, сутра Каталонија, КО ЈЕ СЛЕДЕЋИ? ЕУ ће бити раскомадана

Говорећи о новој сарадњи две државе у области високе технологије, Дачић је објаснио да се и из свемира могу добити подаци за испитивање земљишта.

„На тај начин је могуће сазнати где је најбоље гајити одређене културе. Могуће је тачно проценити колико воде има у одређеном земљишту“, рекао је он.

 

Извор: rs.sputniknews.com / Н1

loading...
Loading...